SP vaterpolo: Hrvatska u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vaterpolisti Hrvatske plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što su danas u četvrtfinalnom susretu sa 7:6 (1:1, 1:1, 0:1, 3:2; 1:1, 1:0) pobijedili momčad Australije.

Teže od očekivanog i s puno sportske sreće izborili su plasman u poluzavršnicu Svjetskog prvenstva u Barceloni u kojoj ih u četvrtak očekuje susret s Mađarskom, koja je sa 9:3 pobijedila Grčku.

Zamalo se ponovila povijest kada je prije točno 10 na također u Barceloni u četvrfinalu Australija sa 10:6 pobijedila Hrvatsku. Sada je iznenađenje spriječila sreća, odnosno udarac najboljeg strijelca Australije Richarda Campbella u posljednjoj sekundi četvrte četvrtine zaustavila je vratnica.

Očekivalo se da će Hrvatska u produžecima od dva puta po tri minute ipak doći do uvjerljive pobjede, pogotovo kada je Bušlje u prvom napadu iskoristio igrača više. No, Campbell je poravnao na 6:6 i taj je rezultat stajao do ulaska u posljednju minutu.

Muslim se najprije izborio za prednost igrača više za Hrvatsku, a onda i sam sretno i spretno pospremio odbijanac nakon šuta Sukna u gol 54 sekunde prije kraja za 7:6.

Šetka je 25 sekundi prije kraja povukao protunapad, ali u čistoj situaciji 3-2 udarac Sukna zaustavlja Clark i Australci su dobili još jednu priliku za izjednačenje. Četiri sekunde prije kraja Šetka je isključen, ali Australci nisu imali više dovoljno vremena za pogodak koji bi utakmicu uveo u rulet peteraca.

Hrvatska danas nije pokazala ni dio svoje spreme, a Australci, koji su plivački odlično spremni, bili su više nego dostojan protivnik olimpijskim pobjednicima koje je od poraza spasio najbolji vratar svijeta Josip Pavić.

Vjerujemo da ovako slabu igru odabranici Josipa Tucka više neće ponoviti na ovom SP jer s njom nemaju gotovo nikakvih izgleda osvojiti medalju.

U preostala dva četvrtfinala igrat će Srbija - Crna Gora i Španjolska - Itralija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter