SP vaterpolo: Hrvatska bez finala u Španjolskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski vaterpolisti nisu se uspjeli plasirati u finale Svjetskog prvenstva u Barceloni, u polufinalu su bolji bili Mađari sa 11:10 (2:3, 4:2, 3:2, 2:3). Utakmicu su pred 2000 gledatelja vodili Flahive iz Australije i Naumov iz Rusije.

HRVATSKA: Pavić, Lončar, Milaković, Paškvalin, Joković 2, Bukić, Muslim 1, Bušlje, Sukno 2, Dobud 2, Šetka 1, Obradović 2, Bijač.

MAĐARSKA: Nagy, Gor-Nagy 1, Madaras 1, Batori, Vamos 3, Hosnyanszky, Decker, Szivos 3, Da. Varga, De. Varga 2, Bedo 1, Harai, Decker.

Peterci: Hrvatska 2/0, Mađarska -.

Realizacija igrača više: Hrvatska 14 (7), Mađarska 8 (4).

Vaterpolisti Hrvatske nisu uspjeli izboriti nastup u finalu na SP iako su bili blagi favoriti u utakmici s Mađarskom. Odlično su odabranici Ivice Tucka započeli susret i prvu četvrtinu dobili sa 3-2. U tom periodu dominirali su u svim segmentima igre.

Na početku druge četvrtine Mađari preko dva ljevoruka igrača Vamosa i Madarasa daju dva gola iz igre, a nakon što je Obradović izjednačio na 4-4 Szivos s dva udarca s više od osam metara udaljenosti dovodi Mađare u vodstvo od dva gola razlike (6-4).

Početkom treće četvrtine Nagy je obranio peterac Jokoviću, a Mađari golom Denesa Varge ponovno dolaze do dva gola prednosti s kojom ulaze i u posljednju četvrtinu.

Bedo je otvorio posljednjih osam minuta pogotkom za vodstvo Mađarske 10-7. Sukno šest minuta prije kraja daje osmi gol za Hrvatsku, a potom Muslim nije iskoristio i drugi peterac za Hrvatsku. Ipak, Šetka 4:12 minuta prije kraja smanjuje na 10-9, a 2:38 prije isteka vremena Joković je izjedančio na 10-10.

Braća Varga 1:55 minuta prije kraja stvaraju odličnu poziciju koju je Denes realizirao i svojim drugim golom postavlja 11-10 za Mađarsku. Do kraja utakmice Hrvatska nije iskoristila tri situacije s igračem više u bazenu i s takvom igrom se naprosto nije moglo pobijediti Mađare koji u svojim redovima nemaju dominantne niti bekove ni centra, ali su naše reprezentativce iznenadili preciznim udarcima s vanjskih pozicija.

U subotu će Hrvatska od 20.15 sati igrati za brončanu medalju protiv poraženog iz dvoboja Crna Gora - Italija, dok će Mađarska u finalu od 21.45 igrati za zlato protiv boljeg iz ogleda Crnogoraca i Talijana. (Hina)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter