SP vaterpolo: Barakude potopile Novi Zeland

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska vaterpolo reprezentacija plasirala se u četvrtfinale na svjetskom prvenstvu u Barceloni nakon što je u nedjelju uvjerljivo svladala Novi Zeland sa 21:4 (6:1, 4:2, 8:0, 3:1).

Hrvatska je sigurno otvorila utakmicu i prvu četvrtinu završila s rezultatom 6:1. U drugoj četvrtini su naši malo pali zabivši samo četiri gola i primivši dva. No, treća četvrtina opet donosi sigurnu igru Hrvatske koja zabija osam golova i pad u koncentraciji kod Novozelanđana. U zadnjoj četvrtini Hrvatska prima još jedan gol i zabila tri za pobjedu i konačan rezultat od 21:4.

Najučinkovitiji s pet pogodaka bili su Sukno i Muslim koji ih je zabio tri s pet metara. Tri gola zabio je Obradović, po dva Joković, Paškvalin i Dobud te po jedan Šetka i Bukić.

Hrvatska je igrača više iskoristila šest puta. Hrvatskoj su dosuđena četiri peterca, Sukno je promašio jednog u prvoj četvrtini, a Muslim je realizirao tri. Novi Zeland je iskoristio jedan peterac dosuđen u njegovu korist.

U četvrtfinalu, koje se igra u utorak u 17,00 sati, Barakude čeka bolja reprezentacija iz ogleda između Njemačke i Australije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter