SP u veleslalomu: Zlato za Worley, Tršinski 47.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuskinja Tessa Worley osvojila je naslov svjetske prvakinje u veleslalomu na SP u alpskom skijanju u Schladmingu, srebrnu je medalju osvojila Slovenka Tina Maze sa 1.12 sekundi zaostatkam, a brončanu Austrijanka Anna Fenninger sa 1.18 iza Worley.

Worley je do najvećeg uspjeha u karijeri, prije dvije godine je u Garmisch-Partenkirchenu je u ovoj disciplini bila brončana, stigla odvezavši najbrže vrijeme u obje vožnje, te je zasluženo slavila ispred Maze, koja je pobijedila u četiri veleslaloma za Svjetski kup ove sezone, te je branila naslova osvojen prije dvije godine.

Za Maze je ovo srebro treća medalja u Schladmingu, nakon zlata u superveleslalomu i srebra u kombinaciji.

Od četiri hrvatske skijašice u konkurenciji 139 natjecateljica najbolji plasman ostvarila je Saša Tršinski koja je sa 16.59 sekundi zaostatka za Worley zauzela 47. mjesto, a Matilda Šola je sa 18.28 sekundi zaostatka bila 50.

Tamara Zubčić je sa 10.11 sekundi iza Worley u prvoj vožnji bila 62., te se nije kvalificirala za drugu vožnju u kojoj je nastupilo 60 najboljih iz prve vožnje, dok Tea Palić nije stigla do cilja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter