SP u taekwondou: Srebro za Anu Zaninović

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Lucija Zaninović osvojila brončanu medalju, njezina sestra blizanka Ana osvojila je srebro u kategoriji do 53 kilograma na Svjetskom prvenstvu u taekwondou u meksičkoj Puebli.

Ana je u finalu izgubila od Koreake Kim Yu Jin nakon neobjašnjive sudačke odluke. Naime, pri vodstvu 6:5 suci su hrvatskoj reprezentativki dodijelili parnu opomenu, ali nakon isteka službenog vremena, koja je izjednačila rezultat na 6:6.

Zaninović je već počela slaviti zlato kada je dobila opomenu. U dodatnoj rundi nakon gotovo minutu i pol nadmudrivanja Koreanka je osvojila zlatni bod.

Zaninović je na putu do finala imala četiri borbe i sve četiri je sjajno odradila. U prvom kolu je bila slobodna, a potom je pobijedila Kineskinju Li Yao Yao 2:0. U trećem kolu Portorikanka Aniat Douendo nije imala šansu sa Splićankom koja se plasirala u četvrtfinale rezultatom 3:0.

Borba za medalju dovela je nasuprot naše predstavnice Meksikanku Dianu Lara. No ni uz pomoć prepune dvorane i sudačkog vjetra u leđa Meksikanka nije imala šanse, izgubila je 3:4. U polufinalnoj borbi s Francuskinjom Floriane Liborio članica splitskog Marijana je dominirala od početka i borba je završila Aninom pobjedom 7:2.

Za 26-godišnju Splićanku ovo je peta velika medalja u karijeri. Na svjetskom prvenstvu u Pekingu 2007. bila je srebrna, u Koreji 2011. zlatna, sada u Meksiku još jednom srebrna. Osvojila je i europsko srebro, dok je na Svjetskom kupu 2012. bila treća.

Nastupio je i Lovre Brečić u kategoriji do 54 kg. Kao jedan od najmlađih sudionika prvenstva uspješno je krenuo sa svojim nastupom. U prvom kolu je rezultatom 10:6 svladao Cleivera Olaizola. U drugom kolu Lovro se susreo sa Azerbajdžancem Mikayilom Aliyevim. Nakon napete borbe Lovre je izgubio od puno iskusnijeg borca na zlatni bod. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter