SP u slalomu: Zlato za Shiffrin, Novoselić 38.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je naslov svjetske prvakinje u slalomu na SP u alpskom skijanju u Schladmingu. Mlada Amerikanka je do svog prvog naslova s velikih natjecanja stigla mjesec dana prije no što će napuniti 18 godina.

Shiffrin je svoju sjajnu slalomsku formu ove sezone u Svjetskom kupu, gdje je ostvarila tri pobjede među kojima je i ona iz Zagreba 4. siječnja, potvrdila i u najvažnijoj utrci godine. Odličnim je nastupom u drugoj vožnji stigla s trećeg na prvo mjesto s vremenom od 1:39.85 minuta.

Srebrnu medalju je s 22 stotinke zaostatka osvojila Austrijanka Michaela Kirchgasser, koja je bila šesta nakon prve vožnje, dok je do bronce doskijala Šveđanka Frida Hansdotter, vodeća nakon prve vožnje, koja je za Shiffrin zaostala 26 stotinki.

Svim trima skijašicama ovo su prve medalje s velikih natjecanja u karijeri.

Braniteljica naslova svjetske prvakinje u slalomu otprije dvije godine iz Garmisch-Partenkirchena Austrijanka Marlies Schild dva je mjeseca nakon što se podvrgla operaciji koljena zauzela deveto mjesto sa 1.58 sekundi iza Shiffrin.

Od četiri hrvatske predstavnice najbolji je plasman ostvarila Sofija Novoselić koja je s 8.55 sekundi zaostatka za Shiffrin zauzela 38. mjesto. Iva Mišak je s 11.97 sekundi zaostatka zauzela 43. mjesto, Andrea Komšić je utrku završila kao 47. s 13.31 sekundi zaostatka, a Matea Ferk 51. s 14.11 sekundi iza pobjednice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter