SP u rukometu: Hrvatska zgazila Bjelorusiju (33:24)

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška rukometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Španjolskoj zahvaljujući 33:24 (21:9) pobjedi protiv Bjelorusije u susretu osmine finala igranom u Zaragozi. Susret je odigran u dvorani Principe Felipe pred 4.000 gledatelja, a suci su bili Cacador i Nicolau (oba Portugal).

Hrvatski rukometaši sjajnom su predstavom već u prvom poluvremenu riješili pitanje pobjednika u susretu protiv Bjelorusije. Od prve je minute bilo očigledno kako su naši igrači brži, svježiji i snažniji od svojih suparnika. Odličnom igrom u obrani prisiljavali su Bjeloruse na gubljenje lopti, a potom su iz brzih protunapada punili mrežu suparnika.

Već u 15. minuti bilo je 10:4 za Hrvatsku, pa je izbornik Slavko Goluža mogao iz igre izvaditi naše najbolje igrače i pružiti priliku onima koji su dosad manje igrali. Usprkos tomu, prednost naše reprezentacije i dalje je samo rasla, do najvećih 13 razlike (21:8) u 28. minuti.

Koliko je dobro Hrvatska odigrala prvo poluvrijeme pokazali su i statistički podaci, naši su igrači imali sjajnih 75 posto šuta iz igre (21:28) te samo jednu izgubljenu loptu, dok su Bjeloruse prisilili na 10 izgubljenih lopti.

U drugom poluvremenu obje reprezentacije igrale su praktički u rezervnim sastavima, a to razdoblje igre Bjelorusi su iskoristili za ublaživanje poraza na konačnih 33:24.

Hrvatsku su do šeste pobjede u šest dvoboja na prvenstvu u Španjolskoj predvodili Luka Stepančić sa šest i Ivan Ninčević s pet golova, dok su Sergej Rutenka, Dzjanis Rutenka, Vitalij Kazhanevski i Sergej Šilovič s po četiri gola bili najefikasniji u sastavu Bjelorusije.

Hrvatska će u četvrtfinalu srijedu također u Zaragozi od 21.30 sati igrati protiv aktualnih svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika Francuza koji su u osmini finala još u nedjelju svladali Islanđane s 30:28.

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vuković 2, Čupić 4, Vori, Horvat 1, Duvnjak 3, Bičanić 4, Gojun, Kopljar, Musa 1, Marić 2, Šprem 3, Stepančić 6, Mandalinić 2, Ninčević 5

BJELORUSIJA: Kotlinski, Čarapenka; S. Rutenka 4, Citov 1, Bruka 1, Puhovski 2, Babičev 3, Kazhanevski 4, Šilovič 4, Kamišik 1, Knjazev, D. Rutenka 4, Nikulenkov, Njažura, Čistabajev, Baranov

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Bjelorusija 4 minute

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Bjelorusija 3 (2). (Hina; snimio A. ČIZMIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter