SP u rukometu: Hrvatska protiv Australije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija kreće u borbu za medalju na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. U 16.45 sati štićenike izbornika Slavka Goluže očekuje odmjeravanje snaga s Australijom u okviru prvoga kola skupine D na terenu madridske dvorane Caja Magica, ime koje u prijevodu znači "čarobna kutija". Goluža će ovu utakmicu najvjerojatnije iskoristiti za vatreno krštenje četvorice debitanata na velikoj sceni, Filipa Ivića, Stipe Mandalinića, Lovre Šprema i Luke Stepančića, a opipljivu minutažu sigurno će dobiti oporavljenik Zlatko Horvat. Naime, drugo desno krilo hrvatske vrste, Ivan Čupić, također spada među one koji saniraju ozljede.

- Čupko i ja imali smo problema sa zdravljem, ali naš oporavak ide u najboljem redu - kaže Horvat.

- Prije deset godina Hrvatska je u Portugalu na prvom koraku puta prema naslovu svjetskog prvaka doživjela neočekivani poraz od Argentine. Postoji li sada opasnost takvog scenarija?

- To se neće dogoditi. Otprije znamo da Australci ne spadaju u sam svjetski vrh, ali ovu utakmicu shvaćamo maksimalno ozbiljno kako bismo se što bolje pripremili za ono što nas očekuje. Australija je idealan suparnik za podizanje samopouzdanja i odrađivanje nekih tehničkih stvari za koje na pripremama nismo imali dovoljno vremena. Kao i uvijek, mi na velikoj sceni želimo predstaviti hrvatski rukomet u najboljem mogućem svjetlu.

- Može li izostanak Ivana Balića utjecati na vrijednost hrvatskih akcija u Španjolskoj?

- Svi znamo tko je Ivano Balić i koliku težinu ima u rukometnom svijetu. Stručni stožer je donio svoju odluku, a mi to moramo poštovati. S obzirom na situaciju, možda bi nam i dobro došao na Svjetskom prvenstvu. Međutim, što je, tu je. Sada u reprezentaciji imamo neke nove klince, a uvjeren sam da će se svi oni predstaviti u najboljem svjetlu. (D. PETROVIĆ/NL)

Španjolska - Alžir 27:14

Utakmica 1. kola skupine D Svjetskog prvenstva u rukometu: Španjolska - Alžir 27:14 (14:5). Dvorana Caja Magica. Gledatelja: 7.400. Suci: Lars Geipel i Marcus Helbig (oba Njemačka).

ŠPANJOLSKA: Entrerrios 3, Rocas 2 (1), Maqueda 3, Tomas 8 (6), Sarmiento, Sierra (10), Aguinagalde 4, Šterbik, Canellas 2, Montoro 2, Morros, Ruesga, Garcia 1, Rivera, Arino 1, Guardiola 1.

ALŽIR: Bouakaz, O. Chehbour 2, Zouaoui, Berkous 1, Daoud, Boudrali, Rahim 1, Boultif, Kerbouche (13), R. Chehbour 1, Benali 3 (2), Berriah, Kaabeche, Hamoud 1, Mokrani 5, Bousmal (1).

Sedmerci: Španjolska 8 (7), Alžir 4 (2). Isključenja: Španjolska 8, Alžir 10 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter