SP u rukometu: Hrvatska pregazila i Egipat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nizati pobjede na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. U susretu 4. kola D skupine pobijedila je Egipat 24:20 (11:9) upisavši i četvrtu pobjedu.

Današnjim trijumfom Hrvatska je osigurala najmanje drugo mjesto u skupini, a za prvu poziciju borit će se protiv Španjolske u subotu u 19 sati u Madridu. U slučaju neodlučenog ishoda "jedinica" bi pripala Španjolcima zbog bolje gol-razlike.

Nakon Australije, Alžira i Mađarske, hrvatski rukometaši su porazili i Egipat ostavši uz domaćine Španjolsku te Sloveniju, Francusku i Dansku jedina ekipa s maksimalnim brojem bodova. Hrvatska protiv Egipta nije briljirala, posebice u prvom dijelu, no pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno.

Tijekom prvog poluvremena odabranici Slavka Goluže su imali do četiri gola plusa, međutim na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 11:9. U nastavku Hrvatska je dodala gas i vrlo brzo došla do plus šest (15:9), a zatim i do osam golova viška (20:12).

U završnici utakmice Goluža je pružio priliku mladim snagama pa je Egipat uspio ublažiti poraz.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Manuel Štrlek i Ivan Čupić s po četiri gola, a Mirko Alilović sakupio je 15 obrana. Egipat su predvodili Ahmed Mostafa s osam i Mohamed Mamdouh s pet pogodaka.

Pobjedu hrvatskih rukometaša na tribinama dvorane Caja Magica pratio je veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i Real Madrida Luka Modrić sa suprugom te Ivano Balić, kojeg Goluža nije vodio na svjetsku smotru.

U ostalim susretima iz naše skupine Španjolska je pobijedila Mađarsku 28:22, dok je Alžir bio bolji od Australije 39:15.

Na ljestvici vode Španjolska i Hrvatska s po osam bodova, Mađarska ima četiri, Alžir tri, a Egipat jedan bod. Na začelju je Australija bez bodova.

U susretima posljednjeg, petog kola u petak, 19. siječnja, sastaju se Egipat - Australija (16.45), Hrvatska - Španjolska (19.00) i Mađarska - Alžir (21.15).

Madrid, Dvorana Caja Magica; Suci: Nikolov, Načevski (Makedonija)

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Štrlek 4, Ćupić 4 (2), Vori 1, Bičanić 2, Kopljar 4, Duvnjak 2, Šprem 1, Horvat 2, Musa, Gojun 2, Mandalinić 2, Vuković, Stepančić

EGIPAT: Mostafa, Mahmoud; Elsweidy, M.Ahmed, Hassan 3, A.Ahmed, Abdelrahman, Hesham, Alaa 2, Gamal, I.Mohamed, Mostafa 8 (2), H.Mohamed, Zein 2, Mamdouh 5, Hisham

ISKLJUČENJA: Hrvatska - 8 minuta, Egipat - 10 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 2 (2), Egipat 2 (2) (Hina; snimio A. ČIZMIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter