SP u rukometu: Hrvatska pobijedila Mađarsku 30:21

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski rukometaši zabilježili su i treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu svladavši u 3. kolu D skupine u Madridu reprezentaciju Mađarske 30:21 (15:11) i tako ostali u igri za prvo mjesto u skupini.

Bila je to repriza dvoboja za broncu s olimpijskih igara u Londonu i još jedna uvjerljiva pobjeda hrvatske vrste. U Londonu smo slavili 33:26, a u Madridu 30:21. Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa osam, Marko Kopljar sa šest, te Domagoj Duvnjak sa pet golova, dok su Mađare predvodili Szabolcs Szollosi sa pet i Laszlo Nagy sa četiri gola.

U ostalim susretima iz naše skupine Španjolska se poigrala s Australcima pobijedivši sa 40 golova razlike (51:11), dok su Alžir i Egipat odigrali 24:24.

Na ljestvici vode Hrvatska i Španjolska s po šest bodova, Mađarska ima četiri, Egipat i Alžir po bod, a na začelju je Australija bez bodova.

U susretu 4. kola Hrvatska u četvtak, 17. siječnja igra protiv Egipta u 21.15 sati, a ostalim susretima sastaju se Australija - Alžir, te Španjolska - Mađarska.

Nakon dvije trening utakmice u kojima su svi igrači dobili priliku, bio je to prvi pravi ispit i pravi početak hrvatske vrste na SP-u. Hrvatska je odigrala sjajno i strahovanja uoči susreta pokazala su se nepotrebnim. Premda smo nastupili bez ozlijeđenog Blaženka Lackovića naša pobjeda niti jednog trenutka nije bila upitna.

Utakmicu smo otvorili vodstvom 3:1, u 15. minuti je bilo plus tri (7:4), a vrlo brzo i pet golova razlike (10:5). Mađare su od potpunog sloma već u prvom poluvremenu spasili vratar Roland Mikler s devet obrana i László Nagy s četiri gola pa se na odmor otišlo sa četiri razlike (15:11). Sve dvojbe oko pitanja pobjednika hrvatski rukometaši su otklonili sjajnim ulaskom u drugo poluvrijeme i serijom 4:0 za velikih 19:11. Nastavak utakmice bilo je tek odrađivanje posla, a Hrvatska je četiri minute prije kraja imala čak deset golova viška (29:19). Na koncu završilo je s više nego uvjerljivih plus devet.

Hrvatska - Mađarska 30:21 (15:11); Madrid. Dvorana Caja Magica;

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Štrlek 3, Ćupić 8 (3), Vori 1, Bičanić 2, Kopljar 6, Duvnjak 5, Šprem 1, Horvat, Musa, Gojun 2, Mandalinić , Vuković, Stepančić 2

MAĐARSKA: Mikler, Tatai, G.Ivanczik, Zubai 1, Harsany 3, L.Nagy 4, Csaszar 3, K.Nagy 2, Liszkai, Ancsin, Krivokapić 3 (3), Mocsai, Lekai, Schucha, Sollosi 5, Grebenar,

ISKLJUČENJA: Hrvatska - 4 minute, Mađarska - četiri minute

SEDMERCI: Hrvatska 3 (3), Mađarska 8 (4) (Hina; foto A. ČIZMIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter