SP u rukometu: Hrvatska - Alžir 31:20

Hrvatska je bez većih problema došla do dva boda protiv grubih Alžiraca
Hrvatska je bez većih problema došla do dva boda protiv grubih Alžiraca

Izabranici Slavka Goluže u svom drugom nastupu na Svjetskom prvenstvu potpuno su nadigrali Alžirce i ekshibicijskom igrom, pogotovo u nastavku utakmice, sigurno osvojili bodove.

Hrvatski rukometaši su u prvom poluvremenu zorno pokazivali zbog čega su favoriti u dvoboju s predstavnicima rukometa sjeverne Afrike. Efikasni Ivan Čupić i suigrači vodili su od prve minute pa do odlaska na odmor, samo što je razlika varirala iz razdoblja u razdoblje. Bilo je u jednom trenutku čak i šest golova razlike, i bez obzira što su suparnici smanjivali zaostatak, dojam je da su visoki Marko Kopljar i suigrači kontrolirali igru bez ikakvih teškoća.

Seriju golova započeo je upravo Čupić, koji je u prvom poluvremenu u alžirsku mrežu spremio sedam golova, od toga tri iz igre. Visoka hrvatska obrana 6-0 s Jakovom Gojunom čuvala je prilaze Mirku Aliloviću, dok je u napadu Gojuna mijenjao Blaženko Lacković. Na drugoj strani Alžirci su se prema očekivanju branili zonom 3-2-1 i dubokim izlascima na hrvatske igrače.

U 8. minuti suparnici su anulirali dva gola zaostatka, ali je Hrvatska na 4:4 odgovorila serijom od četiri gola i prvi put je vidljivije odmaknula. Seriju je zaključio Kopljar, ali nažalost u tom periodu Lacković je udaren baš u ozlijeđeni prst pa je morao izaći iz igre s ledom na ruci. Prst mu je natekao.

Njegovi suigrači su međutim nastavili mljeti suparnike, u 21. minuti neumoljivi Čupić je povećao na - 11:6. Primicanjem poluvremena razmak je bio još veći, kad je Kopljar bio točan za 13:7, da bi na koncu poluvremena bilo - 15:12.

U drugom poluvremenu posao je definitivno zaključen iako su suparnici nekako održavali priključak, zaostajali su 19:16, no kad je Ivić u 42. minuti obranio sedmerac kod 20:16 hrvatsko odvajanje je nastavljeno. U 44. minuti u igru je ušao i slavni kapetan Igor Vori, a razlika je samo rasla, sve do konačnih 31:20.

Hrvatska sutra igra posljednju utakmicu madridskog programa s Mađarskom, od 21.15 sati. Suparnici su izgubili ljetos od Golužine momčadi u borbi za broncu na Olimpijskim igrama, sad Igor Vori i suigrači nasuprot zoni 6-0 traže reprizu susreta iz Londona.

Dvorana "Čarobna kutija". Gledatelja: 2.000. Suci: Badura i Ondogrecula (Slovačka).

HRVATSKA: Alilović, Lacković, Stepančić 1 (1), Duvnjak 3, Kopljar 5, Vori 1, Gojun 2, Vuković 3, Horvat 1, Ivić, Šprem 1, Bičanić 2, Štrlek 2, Mandalinić, Čupić 8 (4), Musa 2.

ALŽIR: Boultif, Zouaoui 1, Kaabeche, Berkous 3, Daoud 6, Rahim 4, Kerbouche 1, R. Chehbour, Benali 1 (1), O. Chehbour, Hamoud, Mokrani 2, Bousmal, Cheikh, Berriah 1, Bouakaz, Boudrali 1.

Isključenja: Hrvatska 4, Alžir 8 minuta. Sedmerci: Hrvatska 4 (4), Alžir 2 (1). (NL; snimio A. ČIZMIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter