SP u ronjenju na dah: Katarini Turčinović bronca

Katarina Turčinović (Arhiva GI)
Katarina Turčinović (Arhiva GI)

Nakon što su jučer, prvog finalnog dana bazenskoga svjetskog prvenstva u ronjenju na dah koje se održava u Beogradu hrvatski ronioci osvojili tri medalje, danas su uz zlato i broncu postavili i novi svjetski rekord.

To je uspjelo našem reprezentativcu i najboljem roniocu svijeta Goranu Čolaku koji je superiorno pobijedio i osvojio zlatnu medalju sa zaronom od 281 metra, povećavši dvije godine stari aktualni, vlastiti svjetski rekord za osam metara.

U ženskoj konkurenciji je Katarina Turčinović zauzela treće mjesto i dobila brončano odličje za preronjenih 212 metara, dok se na četvrto mjesto plasirala druga hrvatska reprezentativka Lidija Lijić Vulić s rezultatom od 204 m.

Po ostvarenim rezultatima Hrvatska i Rusija su dvije najuspješnije nacije na prvenstvu, jer Hrvatska ima pet medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i jedna brončana) te jedan svjetski rekord u muškoj konkurenciji što već sada, prije sutrašnjega finala u disciplini „statika“ u kojoj je naš Goran Čolak favorit predstavlja najveći uspjeh jedne države u povijesti natjecanja u ronjenju na dah, dok Rusija ima četiri medalje (dvije zlatne i dvije brončane) te dva svjetska rekorda u ženskoj konkurenciji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter