SP u plivanju: Mellouli i Anderson zlatni na 5 km

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tunižanin Oussama Mellouli i Amerikanka Haley Anderson osvojili su naslove svjetskih prvaka u daljinskom plivanju na pet kilometara na SP u vodenim sportovima koje je u subotu započelo u Barceloni.

Mellouli (29) je postao prvi plivač u povijesti koji je osvajao naslove svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika kako u bazenu, tako i u daljinskom plivanju. Do svjetskog zlata u utrci na pet kilometara u Barceloni stigao je u neizvjesnoj završnici, u kojoj je srebrnog Kanađanina Erica Hedlina pobijedio za tek nešto više od sekunde. Broncu je osvojio Nijemac Thomas Lurz, koji je osvajao naslov svjetskog prvaka u ovoj disciplini na zadnja četiri svjetska prvenstva.

Mellouli je na OI 2008. u Pekingu osvojio zlato u bazenu u utrci na 1,500 metara te svjetski naslov u istoj disciplini na SP 2009. u Rimu. Lani je na OI u Londonu osvojio zlato u utrci daljinskog plivanja na 10 km, a nisku uspjeha je zaokružio u subotu u Barceloni.

Utrka plivačica na pet kilometara bila je još neizvjesnija, a Haley Anderson je u završnici pretekla srebrnu Brazilku Polianu Okimoto za samo dvije desetinke sekunde. Broncu je osvojila još jedna Brazilka, Ana Cunha. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter