SP u nogometu bez Talijana: "Apokalipsa!" i "Sramota!"


"Apokalipsa" i "Sramota", naslovi su u talijanskim medijima u utorak, dan nakon što Italija nije osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu iduće godine u Rusiji. 

Nakon poraza od 0-1 od Švedske u prvom krugu dodatnih kvalifikacija i neriješenog rezultata 0-0 u drugoj utakmici kod kuće, Italija, koja će propustiti SP prvi put nakon 1958. godine, napravila je "skok unazad", ocjenjuju talijanski mediji. 

Najtiražniji list u Italiji "Corriere della Sera" ima naslov na prvoj stranici "Bez svjetskog prvenstva nakon 60 godina" uz fotografiju kapetana reprezentacije Gigija Buffona u suzama. 

"SP bez Italije. Ali i Italija bez SP-a. Zbogom manje-više čarobne noći, skupine gledatelja s komadom pizze i rashlađenom pivom, i iluzijo da možemo računati na nešto više, barem u nogometu", piše kolumnist Massimo Gramellini. 

"Kraj", dodaje na naslovnici "La Gazzetta dello Sport", također uz fotografiju kapetana Buffona koji je jučer navečer završio reprezentativnu kartijeru. 

"La Repubblica" kao i ostali ističe: "Poraz Azzura, SP bez Italije!. Suze Buffona: nismo uspjeli". Ovaj dnevnik ističe kako ovaj neuspjeh "neće imati negativne posljedice samo na nogomet nego i na GDP zemlje". 

"Apokalipsa azzura, zbogom SP!", piše "La Stampa" dodajući kako je to "skok unazad od 60 godina". 

"Ima i gorih stvari u životu. Ali u nogometu, ovo je teško progutati. To je skok unatrag od 60 godina i u vrijeme kada je Italija eliminirana dva puta u grupnoj fazi natjecanja", podsjeća ovaj dnevnik. 

Za sportski dnevnik "Tuttosport", "Italija neće ići na SP jer to zaslužuje". "Sramota ne pada samo na Venturu koji više neće biti izbornik nego na cijeli naš nogometni svijet", dodaje "Tuttosport". 

"Corriere dello Sport" želi "izbaciti sve iz nogometa!". Kako ističe taj sportski dnevnik "Ventura će otići, ali on ne smije biti sam". (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter