SP u kuglanju: Hrvatska u četvrtfinalu

 Nataša Ravnić-Gašparini
Nataša Ravnić-Gašparini

Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija izgubila je od Slovenije 2,5:5,5 susret trećega kola natjecanja u skupinama na ekipnom Svjetskom prvenstvu što se održava u mađarskom Zalaegerszegu. No, taj poraz nije utjecao na plasman naših najboljih kuglačica u četvrtfinale, s obzirom na to da su i Hrvatska i Slovenija već ranije pobjedama nad Poljskom osigurale plasman u eliminacijsku fazu natjecanja.

U međusobnom susretu samo su odlučivale o prvom mjestu u skupini koje u četvrtfinalu donosi teorijski lakšeg suparnika. U susretu sa Slovenkama, od dvije kuglačice porečke Istre koje su nastupile u dresu Hrvatske, Nataša Ravnić Gašparini je s 3:1 pobijedila Evu Sajko, dok je ne pretjerano raspoložena Marijana Liović na ukupan broj srušenih čunjeva s 550:568 poražena od Rade Savič.

S druge strane, u redovima slovenske reprezentacije je još jedna prvotimka porečkog kluba, Brankica Pavlovič također na razliku za svega tri čunja više 590:587 svladala hrvatsku reprezentativku Anu Bacan. U redovima Hrvatske ponovno je fantastična bila Ines Maričić koja je s čak 631 oborenim "drvom" u ogledu dvije najbolje igračice cijelog susreta nadvisila Barbaru Fiedel koje je oborila tek devet čunjeva manje. Hrvatske kuglačice u petak će u četvrtfinalu igrati protiv Češke ili Austrije.

Bosna i Hercegovina, za koju nastupa još jedna kuglačica Istre, Nasiha Selimović, doživjela je dva poraza, 2:6 od Slovačke i 1:7 od Mađarske i tako se oprostila od plasmana u četvrtfinale. Selimović je u susretu sa Slovakinjama s glatkih 0:4 (544:604) izgubila od Lubice Listoferove, a u susretu s Mađaricama s 1:3 (562:589) i od Edine Timar.

Hrvatska muška reprezentacija pobijedila je pak u drugom kolu Francusku s maksimalnih 8:0 (18:6 – 3799:3505) i tako kolo prije kraja natjecanja u skupinama zajedno sa Slovenijom izborila plasman u četvrtfinale. Sutra će Hrvatska i Slovenija u međusobnom susretu trećega kola odlučiti o prvom mjestu u skupini te o tome tko će se u sutrašnjem četvrtfinalu ogledati s Rumunjskom, a tko sa Srbijom. (K. KLARIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter