SP u boksu: Uvjerljiva pobjeda Marka Čalića

Marko Čalić (J. Mišković/CROPIX)
Marko Čalić (J. Mišković/CROPIX)

Marko Čalić, boksač Pule, pobjedom je otvorio svoj nastup na Svjetskom prvenstvu koje je započelo u najvećem kazahstanskom gradu Almatyju. U prvom kolu teške kategorije koja je okupila 47 boksača, Čalić je na poene svladao Australca Jasona Whateleyja.

Pulski teškaš dominirao je tijekom cijele borbe, u prvoj rundi natjerao je suca u ringu da broji Australcu i na kraju uvjerljivo slavio. Bodovni suci bili su jednoglasni, sva trojica dali su Čaliću prednost u svakoj rundi od 10:9 za konačnih 30:27 i prolazak u drugo kolo.

- Prvi meč je uvijek najteži, dok se malo ne uboksam. Whateley je bio dobar, išao je naprijed. Bilo je teže boksati dok se ne priviknemo na vremensku razliku, pa sam se tu malo istrošio, ali sve u svemu, dobro je bilo, rekao je Marko nakon pobjede.

Čalićev sljedeći protivnik je Kinez Xuanxuan Wang, peti nositelj koji je u prvom kolu bio slobodan. Na posljednjem Svjetskom prvenstvu, održanom 2011. godine u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, Wang je osvojio brončanu medalju.

"Volim boksati protiv dobrih protivnika i iz meča u meč sam uvijek bolji, tako da se nadam pobjedi", najavio je Marko svoj sljedeću borbu koja je na rasporedu u petak u popodnevnom terminu po hrvatskom vremenu.

Čalić je bio jedini hrvatski boksač, od šestorice koji će nastupiti na svjetskoj smotri, koji je danas izašao u ring. Drugi pulski reprezentativac Sanjin Pol Vrgoč svoj će prvi meč u srednjoj kategoriji, u kojoj se "natiskalo" 48 boksača, imati u četvrtak, a protivnik će mu biti Kanađanin Brody Blair.

Sutra će u lakoj kategoriji nastupiti Matteo Komadina protiv Nijemca Harutyunyana, dok će prekosutra u velteru svoju prvu borbu protiv Poljaka Zakrzewskog imati Borna Katalinić. Filip Hrgović, peti nositelj u super teškoj kategoriji, na red će doći u subotu kad će mu protivnik biti Kinez Gu, dok će se zadnji u ring popeti poluteškaš Hrvoje Sep koji je kao sedmi nositelj u prvom kolu bio slobodan te u nedjelju čeka boljeg iz meča između Amadora iz Nikaragve i Ghoussouna iz Sirije

Na Svjetskom prvenstvu na kojem, nakon dugo vremena, boksači nastupaju bez zaštitnih kaciga, hrvatsku reprezentaciju vodi izbornik Leonardo Pijetraj kojem u radu pomažu treneri Dorian Čalić i Dalibor Čibarić. (I. CEROVAC)

 


Podijeli: Facebook Twiter