SP u boksu: I Filip Hrgović u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski boksač Filip Hrgović plasirao se u četvrtfinale superteške kategorije Svjetskog boksačkog prvenstva, koje se od 13. do 27. listopada održava u Kazahstanu, nakon što je danas 3:0 savladao Uzbekistanca Mirzohidžona Abdulajeva.

Tako će Hrvatska prvi put imati dva boksača u četvrtfinalima Svjetskog prvenstva, jer je u ponedjeljak plasman među osam najboljih u teškoj kategoriji ostvario i član BK Pule Marko Čalić.

Član BK Leonarda Filip Hrgović je u 3. kolu uvjerljivo 3:0 (29-28, 30-27, 29-28) nadvisio Uzbekistanca Mirzohidžona Abdulajeva i već u srijedu će se mladi Zagrepčanin boriti za medalju protiv jednog od najboljih superteškaša današnjice 33-godišnjeg Talijana Roberta Cammarellea. Talijanski boksač je dvostruki svjetski prvak (2007., 2009.) i olimpijski prvak iz 2008.

Meč je na rasporedu u podnevnom terminu, a sutra, i to u prijepodnevnom terminu u ring će ući i Puljanin Marko Čalić koji će u meču karijere boksati protiv još jednog talijanskog velikana, četvrtog nositelja Clementea Russoa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter