SP u boksu: Druga pobjeda Puljanina Marka Čalića

Marko Čalić - još dvije pobjede do medalje (GI, arhiva)
Marko Čalić - još dvije pobjede do medalje (GI, arhiva)

Pulski boksač Marko Čalić upisao je i drugu pobjedu na 17. svjetskom prvenstvu koje se održava u kazahstanskom gradu Almatyju. Nakon što je u prvom kolu jednoglasnom sudačkom odlukom svladao Australca Jasona Whateleyja, 26-godišnji Puljanin je po istom receptu u gledalište otpravio i Kineza Xuanxuan Wanga, petog nositelja i brončanog s prošle svjetske smotre održane 2011. godine u azerbejdžanskom gradu Bakuu. Čalić je dominirao tijekom cijelog meča protiv renomiranog protivnika i trojica sudaca, Nijemac Aradovski, Rus Mališev i Kolumbijac Carbonell, nisu imali previše dilema, triput po 30:27 za ulazak u osminu finala.

- Bio sam uvjeren u pobjedu od početka. Taktika je bila odlična, odradio sam sve što su treneri tražili od mene i u konačnici se pokazalo uspješnim - rekao je Čalić.

Pulskog boksača još samo dvije pobjede dijele od medalje. Prva prepreka na putu k jednoj od stepenica pobjedničkog postolja bit će mu Čileanac Miguel Correa, protiv kojeg će boksati u ponedjeljak. Correa je dosad također upisao dvije pobjede nakon jednoglasnih odluka sudaca, u prvom kolu svladao je Škotlanđanina Stephena Lavellea, a u drugom Ryana Charlesa sa Svete Lucije.

- Sljedeći protivnik iznimno je jak fizički, ali mislim da sam mnogo brži od njega i po tom ću receptu ući u tu borbu - otkrio je Čalić dio taktike za naredni ogled.

Danas će od trojice preostalih hrvatskih boksača u ring ući Filip Hrgović, peti nositelj superteške kategorije kojem će protivnik biti Kinez Guangming Gu. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter