SP u boksu: Čalić i Hrgović poraženi u četvrtfinalu

Marko Čalić i Clemente Russo (www.aiba.org)
Marko Čalić i Clemente Russo (www.aiba.org)

Marko Čalić nije uspio. Nakon pobjeda nad Australcem Whateleyjem, Kinezom Wangom i Čileancem Correom, pulski boksač nije uspio nadjačati i aktualnog dvostrukog olimpijskog viceprvaka te bivšeg svjetskog i europskog prvaka Clementea Russa.

U četvrtfinalu teške kategorije na 17. svjetskom prvenstvu kojem je domaćin kazahstanski Almaty, 31-godišnji Talijan se pokazao boljim i jednoglasnom sudačkom odlukom osigurao sebi barem brončanu medalju, a pet godina mlađeg Čalića poslao u gledalište.

Kolumbijac Carbonell i Tunižanin Braham u sve tri runde dali su prednost četvrtom nositelju (30:27), dok je Vijetnamac Voung Čalića vidio boljim u trećoj rundi, no nedovoljno da stigne Talijana (29:28).

Pobjedom nad Puljaninom Russo je izborio ogled protiv prvog nositelja Azerbajdžanca Mammadova, dok drugi polufinalni par teške kategorije čine Argentinac Peralta, drugi nositelj, i Rus Tiščenko koji je već u drugom kolu izbacio trećeg nositelja Bjelorusa Karnejeva i potom u pobjedničkom ritmu stigao do odličja.

Što se tiče Čalića, bez obzira na to što je zaustavljen na korak od svjetske medalje koju Pula čeka već popriličan broj godina, ulazak u četvrtfinale u konkurenciji 47 najboljih teškaša svijeta njegov je daleko najveći uspjeh karijere na kojem mu se, kao i na načinu na koji ga je ostvario, može samo čestitati.

I u drugom talijansko-hrvatskom četvrtfinalnom okršaju na svjetskoj smotri pobjeda je otišla na stranu boksača s "čizme". Filip Hrgović u superteškoj kategoriji jednoglasnom je odlukom sudaca poražen od Roberta Cammarellea, olimpijskog pobjednika iz Pekinga i srebrnog iz Londona, čime je Hrvatska ostala bez medalje i predstavnika u Almatyju. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter