SP u boćanju (U-23): Leo Brnić i Pero Ćubela prvaci


Hrvatski boćarski reprezentativci osvojili su dva zlata i tri bronce na Svjetskom prvenstvu za mlađe seniore (U-23) i juniore (U-18) održanom prošlog tjedna u francuskom Eybensu. Naslovima svjetskih prvaka okitili su se mlađi senior Leo Brnić (Vargon) u brzinskom izbijanju i junior Pero Ćubela (Zrinjevac) u disciplini pojedinačno klasično.

Svega tjedna nakon osvojenog zlata na seniorskom EP-u u Pazinu, Brnić se odličjem istog sjaja okitio i na mlađeseniorskom SP-u pobijedivši u finalu rezultatom 45(48):44(50) izvrsnog Francuza Guillaumea Abelfoa. Pero Ćubela je u finalu pojedinačne igre s 8:5 svladao također francuskog reprezentativca Sebastiena Belayja. Mladom Ćubeli je to drugi naslov svjetskog juniorskog prvaka, nakon što je prošle godine na SP-u u francuskom St. Vulbasu zlatnu kolajnu osvojio u brzinskom izbijanju.

Brnić je sa svojim klupskim kolegom Brunom Kraljićem osvojio mlađeseniorsku brončanu medalju u štafeti nakon što im 49 pogodaka iz 59 izbačaja u polufinalu nije bilo dovoljno za plasman u finale. Mlađem senioru Marinu Miličeviću (Zrinjevac) pripalo je također brončano odličje u preciznom izbijanju s 18 punata u finalnoj seriji. Pored mlađeseniorske bronce u štafeti Kraljić je juniorsku medalju istog sjaja osvojio u krugovima, a u polufinalu ga je zaustavio odlični Dario Stojčić iz BiH pobijedivši s najboljim rezultatom prvenstva 31:23. Jedina disciplina u kojoj hrvatski reprezentativci nisu osvojili medalju su parovi u kojima su juniore, braću Peru i Marina Ćubelu u skupini dva puta pobijedili Srđan Butorac i Miljan Opačić iz Srbije. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter