SP u boćanju: Percan i štafeta osigurali broncu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska je osigurala još dvije medalje, najmanje brončane na Svjetskom boćarskom prvenstvu koje se održava u argentinskoj Bahia Blanci. Izborili su ih Goran Percan u disciplini bližanje i izbijanje u krug te Leo Brnić i Darijan Živolić u štafetnom izbijanju. Brnić, podsjetimo, već ima najmanje broncu u brzinskom.

Dvojica Istrana, Rakljanac Percan, koji brani boje riječkog Vargona i Živolić iz Foli, igrač Istre Poreč, na svjetsko postolje popeli su se u svojim reprezentativnim debijima za seniorsku reprezentaciju!

Percan je najprije u osmini finala pobijedio Urugvajca Barriosa s 21:15, a potom za prolaz među četiri najbolja Salettija iz Perua s 24:17. Štafeta Živolić-Brnić u četvrtfinalu je ostvarila 56 pogodaka iz 61 izbačaja, što je drugi rezultat serije.

Brnić je ponovno promašio svega jednom iz 32 pokušaja, potvrdivši odličnu formu. Najbolja je s 57 pogodaka bila francuska štafeta u sastavu Chirat i Micoud. Pored njih, Hrvatima na putu do finala očekivano stoje Slovenci Borčnik i Petrić (52/60) te Talijani Roggero i Ferrero (50/62).

Među osam najboljih parova plasirali su se Percan i njegov klupski kolega Roland Marčelja, pobijedivši s 13:4 urugvajsku kombinaciju Perez-Barrios. Za prolaz u polufinale igrat će sa aktualnim europskim prvacima, Slovencima Goranom Janžičem i Jurom Kozjekom.

Iz natjecanja su u susretima osmine finala ispali Marčelja u preciznom izbijanju i Ante Grančić u pojedinačnom klasičnom. Marčelja je ostvario svega 12 punata, što je bio 11. rezultat serije, u kojoj su najbolji bili Kinez Yixing i Crnogorac Petković s po 26 punata. Grančić, aktualni europski prvak u pojedinačnom, poražen je od Tunižanina Achrefa s 4:13, čime je potvrdio nestalnu formu iz nacionalnog prvenstva.

Anzur opet potpredsjednik FIB-a

Pazinjan Aleksandar Anzur ponovno je izabran za dopredsjednika Svjetske boćarske federacije (FIB) na njenom kongresu u sklopu SP-a u Argentini. Predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dinko Beaković, koji igra za Istru Poreč, postao je, pak, član Izvršnog odbora FIB-a.

Na sjednici je za predsjednika FIB-a na četiri godine ponovno izabran dosadašnji čelnik Francuz Christian Lacoste. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter