SP U-20: Minuta šutnje za Alena Pamića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Susret Hrvatska - Uzbekistan na Svjetskom prvenstvu U-20 započeo je minutom šutnje za Alena Pamića, od kojeg se pismom sućuti upućenim HNS-u oprostio i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

- Šokiran sam i vrlo tužan, jer je tako mlad igrač izgubio svoj život tijekom rekreacijske utakmice. Bio je čvrst i energičan veznjak te mogu zamisliti da je njegov život bio pun snova, samopouzdanja i planova za budućnost. Alen Pamić će nam svima jako nedostajati - dio je pisma što ga je Blatter uputio na adresu HNS-a, a prenijela ga je i službena stranica FIFA-e.

Hrvatska - Uzbekistan 1:1

Nogometaši Hrvatske i Uzbekistana odigrali su 1:1 u drugom kolu skupine F na U-20 Svjetskom prvenstvu u Turskoj, čime su obje reprezentacije ostale neporažene te s četiri boda na kontu dočekuju posljednje kolo koje će odlučiti o putnicima za osminu finala, gdje će nastupiti prva i druga reprezentacija iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

U drugom susretu skupine F Urugvaj je s 2:0 pobijedio Novi Zeland, reprezentaciju s kojom će "kockasti" u subotu, s početkom u 17 sati po hrvatskom vremenu, zaključiti prvu fazu natjecanja.

Utakmica 2. kola skupine F. Stadion Atatürk. Gledatelja: 3.500. Sudac: Victor Hugo Carillo. Pomoćnici: Bossio i Escano (svi Peru). Strijelci: 0:1 Rahmanov (24'), 1:1 Livaja (65'). Žuti kartoni: Datković, Čanađija, Šimunović, Aleksić (Hrvatska), Fomin, Rahmanov, Šamšidinov (Uzbekistan).

HRVATSKA: Zelenika, Gorupec, Aleksić, Mrzljak, Datković, Livaja (od 80. Brlek), Miličević (od 54. Ivančić), Pjaca (od 67. Perica), Rebić, Čanađija, Šimunović.

UZBEKISTAN: Amanov, Šamšidinov, Rahmanov, Juldašov, Fomin, Mahštalijev, Kozak (od 67. Ubajdulajev), Turapov (od 61. Mašaripov), Iskanderov (od 79. Jusupov), Sergejev, Sabirkodjajev. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter