SP U-19: Hrvatska u četvrtfinale s trećeg mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti u posljednjem je 3. kolu skupine E na Svjetskom prvenstvu u Pragu svladala Iran sa 81:60 (24:12, 21:18, 17:16, 19:14), ali je usprkos učinku od pet pobjeda i jednog poraza zauzela tek treće mjesto u skupini.

Hrvatsku je do nove pobjede predvodio odlični Dario Šarić s 27 koševa i devet skokova, dok je Tomislav Gabrić dodao 20 ubačaja. Kod Irana najučinkovitiji je bio Foroutannik sa 17 poena.

Kako je Litva istovremeno svladala Španjolsku sa 61:59, te su dvije reprezentacija uz Hrvatsku natjecanje u skupini okončale s omjerom pobjeda i poraza 5:1, a u međusobnim dvobojima Hrvatska je bila najslabija (koš-razlika -9), pa će u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine F. To će biti poraženi iz večerašnjeg ogleda SAD-a i Srbije u koji obje te reprezentacije ulaze s maksimalnim učinkom.

Prvo mjesto u skupini E osvojila je Španjolska (koš razlika +8), drugo Litva (koš-razlika +1), dok se u četvrtfinale kao četvrta plasirala još i Kanada s omjerom 3:3.

Četvrtfinalni susreti na rasporedu su u petak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter