SP U-17: Hrvatska - Panama 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 2. kola skupine C Svjetskog prvenstva za nogometaše do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Hrvatska je u Fujairaju svladala Panamu sa 1-0 (1:0) i tako upisala prva tri boda na natjecanju. Pred 2000 gledatelja sudio je Hauata iz Tahitija. Strijelac: 1:0 Roguljić (26).

HRVATSKA: Marić, Džijan, Mamić, Šunjić, Ćaleta-Car, Murić (Blažević, 80), Brodić, Halilović, Roguljić (Knežević, 70), Prce, Maloku (Lulić, 52).
PANAMA: De Gracia, Galvan, J. Diaz, Chin, Araya, Dominguez, Zuniga (Gonzalez, 64), I. Diaz (Zorilla, 59), Canate (Santos, 78), Wald, Molina.

Izabranici Ivana Gudelja u drugom su nastupu na SP u Emiratima ostvarili prvu pobjedu. Iako su dominirali većim dijelom susreta postigli su samo jedan pogodak, a on je stigao iz prve prave prilike.

Elvir Maloku je s lijevog krila uposlio Antu Roguljića koji je uspio prevariti kompletnu obranu Paname, te se "prošetati" do gola. Na poluvrijeme se moglo otići s dva gola prednosti za Hrvatsku, ali udarac Malokua, koji je u 35. minuti uspio izbjeći zaleđe, uspio zaustaviti panamski vratar De Gracia.

U drugom poluvremenu Panama je pokazala više želje za napadanjem što je ostavljalo priliku mladim hrvatskim igračima za protunapade. Dvije najbolje šanse za povećanje vodstva imao je Bojan Knežević i to netom nakon što je u 70. minuti zamijenio strijelca Roguljića. No, prvi je put zakasnio na ubacivanje Petra Mamića, da bi u 73. minuti promašio nemoguće. Ponovno je Mamić ubacio prizemnu loptu u peterac, ali Knežević je sa samo četiri metra praktički dodao loptu panamskom vrataru umjesto da zatrese mrežu.

Ti promašaji umalo su se osvetili u 76. minuti kada je Gonzalez s gotovo 30 metara pogodio gredu već svladavši Marića na našem golu. U završnici dvoboja Gonzalez je još dva puta prijetio s distance, ali prvi je pokušaj Marić ukrotio, a drugi je prohujao pored vratnice.

Nakon ovog dvoboja Hrvatska ima tri boda, kao i Maroko i Uzbekistan, koji imaju po utakmicu manje, dok je Panama bez bodova. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter