SP taekwondo: Bronca za Luciju Zaninović

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninović, članica splitskog Marjana, osvojila je brončano odličje u kategoriji do 49 kilograma na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Puebli u Meksiku.

Na svom putu do medalje članica splitskog Marjana pobjedila je Cynthiu Kragbe iz Obale Bjelokosti prekidom u drugoj rundi pri vodstvu 9:1, nakon toga je bila bolja od Kineskinje Li Zhao Yi sa 5:2 da bi odličje osigurala tijesnom pobjedom protiv reprezentativke Japana Miye Yamado rezultatom 3:2. Polufinalni okršaj protiv Jordanke Dane Touran Lucija je izgubila sa 3:6.

Zlato je osvojila Tajlanđanka Chantip Sonkham koja je u finalu svladala Danu Touran, dok je uz Zaninović broncu osvojila i Kubanka Yania Aguirre.

Lucija Zaninović je tako dvostrukom uzastopnom naslovu prvakinje Europe i brončanom odličju s Olimpijskih igara u Londonu dodala i svjetsko odličje, jedino koje joj je nedostajalo u bogatoj karijeri. Bio joj je ovo treći nastup na svjetskim prvenstvima, a u prva dva navrata medalja joj je pobjegla za jedan jedini bod.

Medalja u Meksiku je i veliki korak na putu prema Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016., jer je ovim natjecanjem startao i kvalifikacijski ciklus odnosno novi sustav skupljanja bodova prema kojem će najbolji sa svjetske rang ljestvice osigurati plasman na Igre.

Kod muškaraca na programu je bila kategorija do 74kg u kojoj je najbolji bio Meksikanac Uriel Adriano, srebro je osvojio Rus Albert Gaun, a bronce Kim Yoo-Jin iz Južne Koreje i Saifeddine Trabelsi iz Tunisa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter