SP, superkombinacija: Pobjeda Hoefl-Riesch

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olimpijska pobjednica u kombinaciji Njemica Maria Hoefl-Riesch (28) osvojila je prvo mjesto u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Schladmingu, što je njezina druga zlatna medalja na svjetskim prvenstvima nakon trijumfa u slalomu 2009. u Val d'Isereu.

Hoefl-Riesch je nakon spusta bila na četvrtom mjestu, no sjajnim nastupom u slalomu stigla je do pobjede. Vodeće nakon spusta bile su Slovenka Tina Maze i Austrijanka Anna Fenninger. Maze se na koncu morala zadovoljiti drugim mjestom sa 46 stotinki sekunde zaostatka, dok je Fenninger, braniteljica zlata u ovoj disciplini iz 2011. odustala u slalomskoj vožnji. Treća je bila Austrijanka Nicole Hosp, deveta nakon spusta, sa sekundom zaostatka.

Za Maze je ovo druga medalja u Schladmingu nakon zlata u superveleslalomu, U superkombinaciji je nastupila i hrvatska skijašica Andrea Komšić koja je osvojila 31. mjesto sa ukupno 15 sekundi zaostatka. Komšić je nakon spusta bila na 43. poziciji, no slalomskim nastupom je popravila plasman za 12 mjesta. U subotu je na rasporedu muški spust. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter