SP, super-G: Tina Maze zlatna, težak pad Vonn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodeća skijašica Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze osvojila je zlatnu medalju u superveleslalomu na svjetskom prvenstvu u Schladmingu. Srebro je pripalo Švicarki Lari Gut koja je utrku sa 38 stotinki sekunde zaostatka, dok je treća bila Amerikanka Julia Mancuso sa 52 stotinke sekunde zaostatka.

Nažalost, otvaranje svjetskog prvenstva obilježio je težak pad američke skijašice Lindsey Vonn koja je prema prvim informacijama teže ozlijedila koljeno i helikopterom je prevezena u bolnicu.

"Bila sam šokirana kada sam vidjela njezin pad. Nadam se kako će biti dobro," kazala je Maze, te dodala: "Nisam imala problema zbog odgode starta. Bila sam smirena i koncentrirana."

Maze je osvojila četvrtu medalju na svjetskim prvenstvima, a ukupno 15 za slovensko skijanje. Utrka je počela s tri i pol sata zakašnjenja zbog lošeg vremena, a prekinuta je zbog magle nakon što je startalo 37 skijašica. Trebala su nastupiti dvije mlade hrvatske skijašice, Saša Tršinski i Andrea Komšić, no utrka je prekinuta. Tršinski je imala startni broj 50., a Komšić 55. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter