SP: Španjolci stopostotni uoči ogleda s Hrvatskom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči susreta "kauboja" i Egipta na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Španjolskoj odigran je i dvoboj dana skupine D između domaćina i Mađara. U konačno ispunjenoj "Čarobnoj kutiji" u Madridu na koncu su domaćini slavili rezultatom 28:22.

Za razliku od susreta s Hrvatskom, Laszlo Nagy i suigrači ušli su puno bolje u susret i vodili većim dijelom prvog poluvremena s golom, dva prednosti, da bi izabranici Valera Rivere na krilima obrana Arpada Šterbika neposredno pred odlazak na odmor došli do izjednačenja, 14:14.

Domaćini su u nastavku pojačali ritam koristeći brojna isključenja mađarskih igrača i poveli 17:15. Polovicom nastavka Maqueda je prednost Španjolske podigao na tri gola razlike (20:17) i Mađari su ubrzo "otpustili papučicu gasa" te na koncu pognutih glava promatrali pobjednički ples domaćina.

Slovenija je upisala nevjerojatnu pobjedu nad Bjelorusijom i time zadržala stopostotan učinak u skupini C uoči posljednjeg susreta sa Srbijom. Bjelorusi su predvođeni Siarhejom Rutenkom, koji je prethodno igrao za Sloveniju i Španjolsku, na poluvrijeme otišli vodstvom 17:12 i potom u nastavku napravili "harakiri". Slovenci su odmah serijom 4:0 uhvatili priključak i potom, nakon što su Bjelorusi u 57. minuti poveli 26:25, golovima Zormana i Gajića došli do četvrte pobjede.

U skupinama A i B danas je bio dan odmora, a sutra se igraju susreti posljednjeg kola. U skupini A osminu finala su već osigurali Francuska, Njemačka i Brazil, dok će o četvrtom putniku odlučiti međusobni ogled Tunisa i Argentine. Šlager dana bit će sudar dviju vodećih reprezentacija, dosad stopostotnih Francuza i Nijemaca koji su progutali "gorku pilulu" od Tunisa. Svjetskim prvacima i olimpijskim pobjednicima dovoljan je i bod za potvrdu prvog mjesta, dok bi Njemačku poraz mogao stajati drugog mjesta ako uđu "u krug" s Tunisom.

Brazilci će u osminu finala najvjerojatnije s četvrtog mjesta, iako bi mogli ovaj dio natjecanja završiti i ispred Tunisa.

Danci pak u posljednjem susretu skupine B protiv Makedonije mogu odmarati ključne igrače jer su uoči posljednjeg kola osigurali prvo mjesto, što bi Makedonci mogli iskoristiti da pobjedom ostanu ispred Islanđana, dok je teško očekivati da preskoče Rusiju od koje imaju za šest golova slabiju gol-razliku, budući da Rusi igraju protiv "fenjeraša" Čilea. (piše Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter