SP: Sandra Perković u finalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Olimpijska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković izborila je nastup u finalu Svjetskog atletskog prvenstva u Moskvi. Ona je danas prebacila kvalifikacijsku normu od 63 metra već u prvom hicu, sa rezultatom od 63.62 metra.

To je ujedno bio treći rezultat kvalifikacija, bolje su bacile samo Litvanka Zinaida Sendriute (64.16 m) i Kubanka Yarelys Barrios (63.63 m).

Sandra Perković je uoči SP u Moskvi izjavila da se nada da će u finalu oboriti državni rekord koji iznosi 69.11 metara. Također, najbolja svjetska diskašica u zadnje tri sezone ove godine ima četiri najbolja rezultata u svijetu, a najbolji je ostvarila 4. srpnja u Lausanneei (68.96 m). Finale je na rasporedu u nedjelju u 18.15 sati.

Hrvatska rekorderka imala je danas posla i izvan bacališta, ukazujući pomoć Ukrajinki Nataliji Semenovoj, koju je Poljakinja Zaneta Glanc slučajno pogodila spravom u lice i slomila joj nos.

"Bila sam blizu Semenove kad se to dogodilo. Poljakinja se zagrijavala i slučajno ju je pogodila u lice i slomila joj nos. Odmah sam krenula u pomoć, donijela sam joj ručnik i vodu", kazala je Perković.

Semenova, brončana sa prošlogodišnjeg EP u Helsinkiju, dobila je zaštitnu masku i nastavila je kvalifikacije, ali je imala sam jedan ispravan hitac (55.79 m), pa je ukupno bila 23. i ostala je bez finala.

Danas još u kvalifikacijama skoka s motkom nastupa i Ivan Horvat. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter