SP rukomet U19: Hrvatska u polufinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska muška rukometana reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina, koje se održava u Mađarskoj, nakon što je u utorak u četvrtfinalu pobijedila Švedsku sa 27-22 (13-11).

Marko Mamić s 11 golova bio je najefikasniji kod Hrvatske, dok su Lovro Mihić i Lovro Jotić dodali po četiri pogotka. U polufinalu će Hrvatska u srijedu igrati protiv Njemačke koja je izbacila Sloveniju, a drugi polufinalni par čine Danska i Španjolska.

"Iznimno sam zadovoljan, odigrali smo odlično i u obrani i u napadu. Mi smo dosad na prvenstvu igrali 6-0 obranu, a Šveđane smo iznenadili sa 5-1 obranom, da ih držimo što dalje od našeg gola i to im očito nije odgovaralo. Šveđani su naviknuti već u prvom dijelu utakmice voditi pet razlike, i prije utakmice rekao sam svojim igračima da ako Šveđani i povedu, ne trebamo paničariti, nego da im ne dozvolimo da se previše rezultatski odvoje. Danas smo to savršeno odradili i mogu reći da su Šveđani djelovali jako uplašeno", izjavio je izbornik hrvatske kadetske reprezentacije Vedran Ćurak.

"U polufinalu nas čeka Njemačka koja je u četvrtfinalu nakon produžetaka svladala Sloveniju. Nijemci igraju slično kao Šveđani, samo su snažniji i čeka nas teška utakmica. No, mi igramo dobro cijeli turnir i idemo sada u borbu za medalju", poručio je Ćurak. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter