SP rukomet: Druga pobjeda hrvatskih rukometaša

(A.ČIZMIĆ / CROPIX)
(A.ČIZMIĆ / CROPIX)

U susretu 2. kola B skupine svjetskog prvenstva u Kataru, hrvatska rukometna reprezentacija je pobijedila Tunis 28-25 (14-13) ostvarivši i drugu pobjedu na prvenstvu.

Nakon teškom mukom izborene pobjede protiv Austrije (32-30), hrvatski rukometaši su se dugo mučili i protiv Tunisa, no u posljednjih deset minuta utakmice uspjeli su slomiti afričkog doprvaka i daleko mirnije priveli utakmicu kraju. Hrvatska je danas odigrala daleko bolje i sasvim zasluženo je dohvatila nove bodove.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Čupić s osam golova, Manuel Štrlek sa sedam, Marko Kopljar sa četiri, te Igor Vori i Domagoj Duvnjak sa po tri gola. Odlični Mirko Alilović sakupio je 14 obrana. Kod Tunisa najefikasniji su bili Amine Bannour s devet, Mosbah Sanai sa sedam, te Oussama Boughanmi s tri gola.

Danas su na rasporedu još dvije utakmice u našoj skupini. Sastaju se Iran - Makedonija, te Austrija i Bosna i Hercegovina.

U nedjelju je dan odmora, a u susretu trećeg kola hrvatski rukometaši će u ponedjeljak, 19. siječnja odmjeriti snage protiv Irana.

Hrvatska je protiv Tunisa odigrala četiri puta i sva četri susreta je dobila, no svaki put je bila 'frka'. Hrvatska je otvorila utakmicu daleko bolje u obrani nego protiv Austrije. Tunis je u prvih 10 minuta zabio svega dva gola i naši su rukometaši vrlo brzo došli do tri gola viška. Tunis se sredinom prvog dijela vratio u igru stigavši do izjednačenja (6-6, 7-7). U 21. minuti Hrvatska je ponovo pobjegla na +3 (11-8). Svega tri minute kasnije Tunis je ponovo izjednačio (11-11), a zatim imao i dva napada za vodstvo, no Alilović je oba puta odlično reagirao. U tim trenucima 'uništavao' nas je Amine Bannour koji je u prvom poluvremenu zabio sedam golova. Usprkos teškom poluvremenu i previše nervoze u našim redovima Hrvatska je na pauzu otišla s pogotkom prednosti (14-13).

Uvodne minute drugog dijela ponovo su pripale našim rukometašima koji su u 37. minuti stigli do četiri gola prednosti (18-14). Do 48. minute hrvatski rukometaši su držali između tri i četiri gola prednosti, no tada su upali u mini krizu i Tunis je devet minuta prije kraja utakmice stigao do samo jednog gola zaostatka (22-21). Uslijedile su dvije brze hrvatske kontre za 24-21, a pet minuta prije kraja utakmice Hrvatska je ponovo stigla na četiri gola prednosti (26-22). Kada je Kopljar zabio za 27-22 dvije minute prije kraja pitanje pobjednika je bilo razriješeno. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter