SP: Nigerija - BiH 1:0; Njemačka - Gana 2:2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U dvoboju 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva u Cuiabi su nogometaši Nigerije s 1:0 pobijedili BiH, koja je ovim porazom ostala bez šansi za plasman u osminu finala.

BiH je doživjela i drugi poraz na prvenstvu zbog brojnih pogrešaka u obrani, nespretnosti svojih napadača, ali i zbog odluka novozelandskog suca koje su izravno utjecale na rezultat.

Nigerijci su poveli u 29. minuti pogotkom Petera Odemwingiea na dodavanje Emanuellea Emenikea, koji je pritom napravio prekršaj nad kapetanom BiH reprezentacije Emirom Spahićem kojeg sudac nije dosudio, ali je zato poništio regularan pogodak Edinu Džeki u 21. minuti.

U drugom dijelu nogometaši afričkog prvaka su promašili veliki broj prilika, a sjajan je bio vratar BiH Asmir Begović, koji je svoju ekipu spasio težeg poraza. U sudačkoj nadoknadi izabranici Safeta Sušića su ostali i bez sreće jer je udarac Džeke završio u vratnici, te se BiH tako oprostila od SP-a nakon dva kola, dok će drugi putnik u osminu finala iz ove skupine biti Nigerija ili Iran.

U zadnjem kolu igraju Nigerija - Argentina, te BiH - Iran. Pred 35.000 gledatelja na stadionu Arena Pantanal sudio je Novozelanđanin Peter O'Leary.

Strijelci: 1:0 Odemwingie (29)

NIGERIJA: Enyeama - Ambrose, Oshaniwa, Yobo, Omeruo - Onazi, Mikel, Musa (Ameobi, 65)- Babatunde (Uzoeny, 76), Emenike, Odemwingie

BIH: Begović - Mujdža, Šunjić, Spahić, Lulić (Salihović, 58)- Medunjanin (Sušić, 64), Bešić, Pjanić, Misimović, Hajrović (Ibišević, 57)- Džeko

Njemačka - Gana 2:2

U susretu 2. kola skupine G Svjetskog nogometnog prvenstva Njemačka i Gana su na stadionu Castelao u Fortalezi igrali 2:2 (0:0).

Povela je Njemačka golom Marija Goetzea (51), Gana je preokrenula preko Andrea Ayewa (54) i Asamoaha Gyana (63), a na konačnih 2-2 izjednačio je Miroslav Klose (71).

Kloseu je ovo 15. pogodak na svjetskim prvenstvima čime se izjednačio s Brazilcem Ronaldom na vrhu ljestvice strijelaca svih vremena na SP-ima.

Njemačka sada ima četiri boda i vodi na ljestvici, dok je Gana treća s jednim bodom. SAD su druge s tri boda, dok je Portugal posljednji bez bodova.

U drugom susretu 2. kola u ovoj skupini u nedjelju će igrati SAD - Portugal, dok će u 3. kolu 26. lipnja igrati SAD - Njemačka i Portugal - Gana

FORTALEZA. Stadion Castelao - 65.00 gledatelja; Sudac: Sandro Ricci (Brazil)

Strijelci: 1:0 Gotze (51), 1:1 A.Ayew (54), 1:2 Asamoah Gyan (63), 2:2 Klose (71)

NJEMAČKA: Neuer - J.Boateng (od 46. Mustafi), Hummels, Mertesacker, Hoewedes - Khedira (od 69. Schweinsteiger), Lahm - Kroos, Ozil, Goetze (od 69. Klose) - Mueller

GANA: Dauda - Afful, Boye, Mensah, Asamoah - Muntari, Rabiu (od 78. Badu) - Atsu (od 72. Wakaso), Kevin-Prince Boateng (od 52. J.Ayew), A.Ayew - Asamoah Gyan (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter