SP košarka: Hrvatska s Argentinom i Grčkom

Roko Leni Ukić (M. MIJOŠEK)
Roko Leni Ukić (M. MIJOŠEK)

Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će u skupini B svjetskog prvenstva u Španjolskoj 2014. godine zajedno s reprezentacijama Argentine, Grčke, Senegala, Filipina i Portorika odlučeno je na ždrijebu održanom večeras u Barceloni.

Sreću odabranicima Jasmina Repeše donio je legendarni španjolski košarkaš Juan Antonio San Epifanio koji je asistirao u drugom dijelu ždrijeba izvlačeći kuglice s imenima reprezentacija. U prvom dijelu ždrijeba asistirao je hrvatski reprezentativac Dino Rađa.

Hrvatska je uoči ždrijeba bila smještena u četvrtom od šest 'šešira' zajedno sa selekcijama Srbije, Slovenije i Ukrajine i s njima jedino nije mogla biti spojena. Za nositelje prvenstva bili su postavljeni Argentina, Litva, SAD i domaćin Španjolska. Dodajmo da smo prije dva dana doznali zadnja četiri sudionika nakon što je Fiba uručila pozivnice Brazilu, Finskoj, Grčkoj i Turskoj.

Reprezentacije su podijeljene u četiri skupine sa po šest reprezentacija, a četiri najbolje iz svake skupine plasirat će se u osminu finala.

Hrvatska je svoj nastup na SP-u osigurala plasmanom na četvrto mjesto na EP-u prošle godine u Sloveniji. Bit će to treći hrvatski nastup na svjetskom prvenstvu nakon bronce osvojene 1994. u Kanadi, te 14. mjesta osvojenog u Turskoj 2010. godine. (Hina)

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj će se održati od 30. kolovoza do 14. rujna, a gradovi domaćini su Bilbao, Gran Canaria, Granada, Sevilla, Barcelona i Madrid. Hrvatska će susrete iz skupine igrati u Sevilli.

SKUPINA A (Granada): Španjolska, Egipat, Iran, Srbija, Brazil, Francuska

SKUPINA B (Sevilla): Argentina, HRVATSKA, Grčka, Senegal, Filipini, Portoriko

SKUPINA C (Bilbao): SAD, Finska, Novi Zeland, Ukrajina, Dominikanska Republika, Turska

SKUPINA D (Gran Canaria): Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko, Australija (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter