SP jedrenje - Tina Mihelić svjetska prvakinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić osvojila je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom Rizhaou, službeno je potvrđeno iz Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Uoči dva posljednja današnja plova Tina je imala prednost od 11 bodova pred drugoplasiranom Finkinjom Tankanen.

Ovo je prva svjetska seniorska ženska medalja za hrvatsko jedrenje u olimpijskoj disciplini, i tek drugi naslov svjetskog prvaka za nas u olimpijskoj disciplini uopće. Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su zlato u olimpijskom dvojcu na SP-u 2009. godine. Šime i Igor imaju još tri bronce, osvojene od 2010. do 2012. Prošle godine svjetsko srebro osvojio je u samcu Tonči Stipanović.

- Uvjeti su od prvog dana bili nestabilni i tako je bilo sve do kraja prvenstva. Suci su bili dosta rigorozni, pa sam nastojala proći bez penala i diskvalifikacija. To me je, uz konstantno dobro jedrenje, dovelo do naslova. Zadnjeg dana išla sam na sigurno jer sam imala prednost od 11 bodova pred drugoplasiranom Finkinjom Tankanen, a to znači da mi je bilo dovoljno biti među prvih deset. Presretna sam jer sam do naslova došla bez kikseva i s velikom prednošću", kazala je 24-godišnja Tina Mihelić. (Hina, HJS)


Podijeli: Facebook Twiter