SP jedrenje: Mihelić kao osma ulazi u finale

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska jedriličarka Tina Mihelić ulazi kao osma u finale Svjetskog prvenstva za ženski olimpijski samac Laser Radial u kineskom gradu Rizhaou.

Šest negativnih bodova dijeli Tinu Mihelić od drugog mjesta uoči trodnevnog finala Svjetskog prvenstva, pa je i dalje u konkurenciji za odličja, iako je treći dan natjecanja u Kini za Tinu bio dosta težak. Nije išlo glatko, u današnja dva plova bila je 11. i sedma.

"Malo sam previše riskirala danas, odvajala se od protivnica, pa me to stajalo dosta bodova. Htijela sam malo previše, trebalo je jedriti malo konzervativnije, ali dobro je. I dalje sam u vrhu, sve je vrlo tijesno, svaki plov može donijeti veliku razliku", kazala je Mihelić.

U prvom plovu Tina je odlično startala, vrlo brzo nakon starta bila je prva među kormilarkama koje su izabrale desnu stranu, međutim nije pokrila na vrijeme lijevu stranu regatnog polja, vjetar je okrenuo i naša kormilarka je tu dosta izgubila i morala se izvlačiti. U drugom plovu je na startu izgubila dvoboj s nizozemskom jedriličarkom, tako da je opet imala težak posao nadoknađivanja, ali je još jednom uspjela napraviti mali podvig i stići do cilja kao sedma.

Vodi Amerikanka Paige Railey, ispred Novozelanđanke Sare Winther i Šveđanke Josefin Ollsen. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter