SP: Hrvatska u skupini sa 8 europskih reprezentacija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodna nogometna federacija (Fifa) objavila je jakosne skupine uoči ždrijeba svjetskog prvenstva koje će se održati u petak, 6. prosinca u Costa do Sauipe u brazilskoj saveznoj državi Bahia.

Hrvatska reprezentacija je smještena u četvrti 'šešir' u kojem se nalazi još osam europskih reprezentacija - Nizozemska, Italija, Engleska, Portugal, Grčka, BiH, Rusija i Francuska.

U prvu skupinu, među osam nositelja uvršteni su domaćin Brazil, Španjolska, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj i Švicarska.

U treću skupinu uvrštene su preostale dvije južnoameričke (Ekvador, Čile), te pet afričkih reprezentacija (Nigerija, Kamerun, Gana, Obala Bjelokosti, Alžir), dok su u trećem 'šeširu' četiri azijske (Japan, Južna Koreja, Iran, Australija) i četiri reprezentacije iz zone CONCACAF (Meksiko, SAD, Honduras, Kostarika).

Kako je u našoj skupini devet, a u drugoj sedam reprezentacija, u petak će se ždrijebom prije glavnog ždrijeba odrediti koja će se europska reprezentacija priključiti u drugu skupinu, kako bi imali četiri razreda po osam reprezentacija.

Ždrijeb skupina za SP održat će se u petak u 17 sati po hrvatskom vremenu.

Blatter: Ždrijeb SP-a bit će spektakl

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (Fifa) Sepp Blatter najavio je kako nas u petak očekuje spektakl na ždrijebu skupina svjetskog nogometnog prvenstva 2014. u Brazilu.

"Svjetsko nogometno prvenstvo je veliki spektakl, no to nije dovoljno. Danas i ždrijeb moram biti pravi spektakl, vidjet ćete u petak," najavio je prvi čovjek svjetskog nogometa nakon sjednice Organizacijskog odbora Fifa-e u gradu Costa do Sauipe.

Blatter je istaknuo kako se u Brazilu osjeća uzbuđenje zbog skorašnjeg svjetskog prvenstva. "Vjerujem kako je tako i u ostatku svijeta," dodao je Švicarac.

Blatter se osvrnuo i na činjenicu što još šest stadiona nije završeno. Najgora situacija je u Sao Paulu gdje se prije nekoliko dana dogodila nesreća u kojoj su poginula dva radnika, a jedan je teško ozlijeđen. Prilikom pada dizalice srušio se i dio tribine.

"Žalim zbog tragedije koja se dogodila u Sao Paulu. Međutim, do početka SP-a sve će biti gotovo na vrijeme. Preostali radovi na stadionima koji nisu završni su toliko mali da će uskoro sve biti gotovo. Neće biti problema niti u Sao Paulo gdje će biti otvaranje SP-a," najavio je predsjednik Fife. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter