SP: Hrvatska - Kanada 13:8

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U drugoj utakmici skupine B na svjetskom prvenstvu u vaterpolu koje se održava u Barceloni Hrvatska je pobijedila Kanadu sa 13:8 (3:0, 3:3, 4:3, 3:2). Hrvatski vaterpolisti su dobro otvorili utakmicu, pogotke su zabili Paškvalin, Obradović i Šetka. U drugoj četvtini nastavlja se sigurna igra naše reprezentacije, ali Kanađani počinju pružati otpor pa uz još naša tri gola padaju i njihova tri gola. Hrvatska u toj četvtini ostaje bez Obradovića koji je isključen do kraja utakmice. Dominacija Hrvatske se nastavlja i u trećoj četvtini. Kanađanima su dosuđena dva peterca, Bicari je zabio jedan, no Pavić je obranio drugi kojeg je pokušao realizirati Graham. Dobud zabija za četiri razlike na kraju. Zadnja četvrtina donijela je gol Sukna iz prekrasne akcije za šest razlike na utakmice, no Kanađani su opet smanjili na pet kako je utakmica i završila. Zadnji gol na utakmici zabija Conway za Kanadu i za konačan rezultat od 13:8 za našu reprezentaciju.

Po tri pogotka postigli su Muslim i Sukno, po dva Joković i Obradović, a po jedan Dobud, Paškvalin i Šetka.

Hrvatska je u prvoj utakmici ovog natjecanja bila bolja od SAD-a sa 9:7, a Amerikanci su danas pobijedili Južnoafričku Republiku. Utakmica između Hrvatske i Južnoafričke Republike na rasporedu je u petak.

Hrvatska - Kanada 13:8 (3:0, 3:3, 4:3, 3:2).

Hrvatska: Pavić, Muslim 3, Dobud 1, Joković 2, Sukno 3, Bušlje, Obradović 2, Lončar, Milaković, Paškvalin 1, Bukić, Šetka 1, Bijač Trener: Ivica Tucak

Kanada: Randall, Conway 1, Constantin-Bicari 2, Kudaba, Graham 1, Diggle 1, Robinson 1, Vikalo 1, Boyd 1, Tascherreau, Gašić, McElroy, Marsini Trener: Aleksandar Bešlin (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter