SP Brazil:Alžir slavio nakon 32 godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Alžira su nakon 32 godine ubilježili pobjedu na SP-u, a Alžirci su trijumfom 4-2 nad Južnom Korejom postali i prva afrička reprezentacija koja je zabila četiri pogotka na utakmici svjetskog prvenstva. Momčad koju vodi Vahid Halilhodžić je briljirala u prvom dijelu, kada su postigli tri pogotka, a Južnokorejancima nisu dopustili niti ozbiljniju akciju. U nastavku su Južnokorejanci postigli dva zgoditka koji ih još ostavljaju u igri za prolaz.

Alžirci su susret počeli puno odlučnije i poveli su u 26. minuti kada je dugu loptu između dvojice južnokorejskih stopera primio Islam Slimani i prevario vratara Jung Sung-ryonga.

Samo dvije minute kasnije nova pogreška južnokorejske obrane, prilikom izvođenja udarca s kuta ostavili su potpuno samog alžirskoga stopera Rafika Hallichea kome nije bilo teško glavom povećati na 2-0. U 38. minuti nova pogreška obrane azijskog predstavnika, loptu su jednostavno predali Slimaneu koji dodaje samom Abdelmoumeneu Djabou, a ovaj pogađa sami kut južnokorejskih vrata.

U 50. minuti Južnokorejanci su iz svog prvog udarca na utakmici došli do pogotka zahvaljujući svom napadaču Heung-Min Sonu koji je primio loptu u šesnaestercu i lijevom nogomet pogodio kroz noge alžirskog vratara za 1-3.

Taj pogodak je Korejancima dao krila, u 55. minuti Halliche je s gol-crte spasio čisti zgoditak, a dvije minute kasnije alžirski vratar Mbolhi je obranio sjajan šut Sung-Yueng Ki. U jeku napada Koreje, Alžir je u 62. minuti stigao do četvrtog zgoidtka nakon duplog-pasa Sofianea Feghoulia i Yasinea Brahimija, koji izlazi sam ispred vratara i pogađa za 4-1. Ni to nije bio kraj golijade u Porto Alegreu, Ja-Cheol Koo je u 72. minuti iz blizine smanjio na 2-4.

Ranije je Belgija na Maracani u Rio de Janeiru svladala Rusiju sa 1-0 i tom pobjedom osigurala plasman u osminu finala kolo prije kraja. Strijelac jedinog gola bio je Divock Origi u 88. minuti susreta.

Belgija je na vrhu ljestvice sa šest bodova, Alžir je drugi s tri, dok su Rusija i Južna Koreja na začelju s po jednim bodom.

U 3. kolu, koje je na rasporedu 26. lipnja, igrat će Južna Koreja - Belgija (Sao Paulo) i Alžir - Rusija (Curitiba). (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter