SP Brazil: Uvjerljiva Kolumbija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 3. kola C skupine svjetskog nogometnog prvenstva Kolumbija je u Cuiabi pobijedila Japan 4:1 i potvrdila prvo mjesto u skupini s maksimalnih devet bodova.

JAPAN: Kawashima - Uchida, Konno, Yoshida, Nagatomo - Hasebe, Aoyama (Yamaguchi, 62), Kagawa (Kiyotake, 85), Honda, Okazaki (Kakitani, 69) - Okubo.

KOLUMBIJA: Ospina (Mondragon, 84) - Arias, Balanta, Armero, Valdes - Fredy Guarin, Mejia, Cuadrado (Carbonero, 46), Quintero (James Rodr?guez, 46) - Adrian Ramos, Jackson Martinez. Stadion Pantanal Arena. Gledatelja 35.000. Sudac Pedro Proenca (Portugal). Strijelci: 0:1 Juan Cuadrado (17-pen), 1:1 Shinji Okazaki (45+1), 1:2 Jackson Martionez (55), 1:3 Jackson Martinez (82), 1:4 James Rodriguez (89).

Nakon početne inicijative Japana i poluprilike Okuba u 9. minuti, Kolumbija se poslužila provjerenim oružjem, ubojitim kontranapadom. Ramosa je u kaznenom prostoru oborio Konno i za portugalskog suca Proencu nije bilo dvojbi te je pokazao penal za Kolumbiju. Siguran realizator bio je Juan Cuadrado, i Kolumbija je od 17. minute vodila 1:0.

Japan je i nakon primljenog gola imao incijativu i to im se isplatilo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Shinji Okazaki zabio za 1:1. Nakon deset minuta drugog poluvremena ponovno je Kolumbija u vodstvu. James Rodriguez je uposlio Jackson Martineza, koji zabija za 2:1. No, Japance to nije nimalo pokolebalo, nastavili su napadati.

U 64. minuti pokušava Honda iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali Ospina brani. Dvije minute kasnije lijepa akcija po desnom boku, Uchida je ubacio, ali Okubo je neprecizan. I u 82. minuti ponovno je u akciji dvojac Rodriguez i Martinez, a Jackson Martinez svojim drugim pogotkom rješava pitanje pobjednika, a u 89. James Rodriguez postavlja konačnih 4:1 za Kolumbiju.

U 84. minuti izbornik Pekerman uveo je u igru 43-godišnjeg vratara Faryda Mondragona, koji je tako postao najstariji nogometaš koji je nastupio na svjetskim prvenstvima. U drugom susretu iz ove skupine Grčka je pobijedila Obalu Bjelokosti 2:1 i osvojila drugo mjesto u skupini. Kolumbija će u četvrtfinalu igrati protiv Urugvaja, a Grčka protiv Kostarike. (Hina)
 


Podijeli: Facebook Twiter