SP Brazil: Urugvaj izbacio Italiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 3. kola D skupine Svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj je u Natalu pobijedio Italiju 1:0 i izborio plasman u osminu finala, dok četverostruki svjetski prvaci odlaze kući.

Iako je Talijanima bio dovoljan remi za plasman u osminu finala SP-a, pokazali su puno više inicijative, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je njihova igra bila većinom jalova. Ključni trenutak dogodio u 59. minuti kada je Italija ostala s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Claudio Marchisio. Urugvaj je brojčanu prednost pretvorio u zgoditak u 81. minuti, a strijelac je bio Diego Godin.

U prvom poluvremenu zabilježili smo tek dvije situacije vrijedne spomena. U 11. minuti pokušao je Pirlo iz slobodnog udarca s 30 metara, ali vratar Muslera je bio na mjestu. Najbolju šansu Urugvaj je imao u 33. minuti, kada je vratar Buffon prvo obranio udarac Suareza, a potom i Lodeira. Uspavanka s početka drugog poluvremena prekinuta je u 59. minuti kada je Italija ostala s igračem manje, jer je izravni crveni karton dobio Claudio Marchisio zbog brutalnog starta na Arevalu.

Nakon što su ostali s igračem manje Talijani su se povukli, a Urugvaj je počeo stezati obruč. U 66. minuti Cavani za Suareza, ali Buffon odličnom reakcijom spašava Italiju.

U 79. minuti Talijani su tražili crveni karton za Suareza koji je ugrizao za rame Chiellinija, ali sudac nije reagirao. I onda u 81. minuti Urugvaj je zabio nakon kornera. Ramirez je ubacio, a stoper Diego Godin bio je najviši u skoku i lopta je završila u mreži. (Hina)

ITALIJA: Buffon - De Sciglio, Bonucci, Darmian, Barzagli, Chiellini - Verratti (Thiago Motta, 75), Pirlo, Marchisio - Immobile (Cassano, 71), Balotelli (Parolo, 46).

URUGVAJ: Muslera - Alvaro Pereira (Stuani, 63), Godin, Gimenez, Caceres - Gonzalez, Arevalo, Rodriguez (Ramírez, 78) , Lodeiro (Maxi Pereira, 46) - Luis Suarez, Cavani.

STRIJELAC 0-1 Diego Godin (81).

CRVENI KARTON Claudio Marchisio (Italija, 59)

SUDAC Marco Rodriguez (Meksiko)

STADION Dunas Arena

GLEDATELJA 39.570


Podijeli: Facebook Twiter