SP Brazil: Povijesni uspjeh Kolumbije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu osmine finala svjetskog nogometnog prvenstva Kolumbija je u Rio de Janeiru pobijedila Urugvaj 2:0 i prvi put u povijesti izborila plasman u četvrtfinale.

Kolumbija je povela u 28. minuti jednim od najljepših golova prvenstva, a strijelac je bio Jamesa Rodrigueza. Bio je to njegov četvrti pogodak na prvenstvu. Sjajnu igru 22-godišnji Rodriguez, koji igra za Monaco, okrunio je u 50. minuti svojim drugim golom na utakmici, te petim na turniru, postavši vodeći strijelac SP-a u Brazilu.

Bez kažnjenog Luisa Suareza Urugvaj se nije mogao susprostaviti raspoloženoj Kolumbiji, koju je predvodio dvostruki strijelac James Rodríguez.

Od početka susreta Kolumbija je imala incijativu, ali bez pravih prilika. A onda u 28. minuti bljesak najboljeg kolumbijskog igrača Jamesa Rodrígueza, koji je na 20 metara od gola uštopao loptu prsima i onda volejem zabio pod prečku za 1-0. Urugvaj je bio bez šansi u prvom poluvremenu.

A već početkom drugog dijela, u 50. minuti, Kolumbija je povećala vodstvo na 2-0. Akcija je krenula sa desnog boka, Armero je ubacio na drugu vratnicu, a Cuadrado glavom daje povratnu loptu za Jamesa Rodrígueza, koji ju posprema u mrežu. To mu je peti gol u Brazilu, čime je postao vodeći strijelac SP-a.

Pokušao je nakon toga Urugvaj pritisnuti Kolumbiju, ali to su uglavnom bili jalovi napadi i tek dvije ozbiljnije prijetnje. U 79. minuti je pokušao Maxi Pereira, a u 84. Cavani, ali oba puta vratar Ospina je sačuvao mrežu.

U idućoj rundi natjecanja Kolumbija će igrati protiv Brazila koji nakon boljeg izvođenja jedanaesterca pobijedio Čile 3-2. Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 1-1. Dvoboj Brazila i Kolumbije na rasporedu je 4. srpnja u Fortalezi.

KOLUMBIJA: David Ospina - Zapata, Yepes, Carlos Sanchez, Zuniga, Armero - Aguilar, Cuadrado (Guarín, 81), James Rodriguez (Ramos, 85) - Gutierrez (Mejía, 68), Jackson Martinez.

URUGVAJ: Muslera - Caceres, Godin, Maxi Pereira, Gimenez - Gonzalez (Hernández, 67), Alvaro Pereira (Ramírez, 53), Rodriguez, Arevalo - Forlan (Stuani, 53), Cavani.

STRIJELCI: 1-0 James Rodríguez (28), 2-0 James Rodríguez (50).

SUDAC: Bjorn Kuipers (Nizozemska)

STADION: Maracana

GLEDATELJA: 75.000

Dvoboj Brazila i Kolumbije na rasporedu je 4. srpnja u Fortalezi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter