SP Brazil: Pletikosa na vratima najgore momčadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američka televizijska postaja ESPN objavila je najgoru momčad prvog dijela Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu na čijim vratima je hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa.

U obrani su Španjolac Gerard Pique, Švicarac Philippe Senderos te Englezi Leighton Baines i Glen Johnson. U veznoj liniji su Španjolac Xavi, Englez Steven Gerrard i Ganac Kevin Prince Boateng, dok su u napadu Brazilac Fred, Argentinac Sergio Agüero i Kamerunac Samuel Eto'o. Momčad predvodi ruski izbornik Talijan Fabio Capello koji na klupi 'zbornaje' godišnje zarađuje čak 8,2 milijuna eura.

U obrazloženju svoje odluke ESPN navodi da je Pletikosa primio šest golova. Loše je reagirao kod prvog i trećeg brazilskog gola, a nije briljirao niti protiv Meksika.

Novinari ESPN-a najgore su ocijenili igre Kevina Princea Boatenga kojeg su optužili za uništavanje vlastite ekipe, usporedivši ga s ponašanjem Francuza Samira Nasrija na posljednjem svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Brazilac Fred je ušao u momčad jer je zabio samo jedan gol na prvenstvu, i to iz zaleđa, dok je Gerrard uvršten u "Worst XI" jer se na terenu ponašao kao "kokoš bez glave". Većinu prvenstva je lovio vlastitu sjenu, a vrhunac je njegova asistencija "kanibalu" Suarezu. (Hina)

NAJGORIH 11: PLETIKOSA (HRV) - Johnson (Eng), Senderos (Švi), Pique (Špa), Baines (Eng) - Xavi (Špa), Gerrard (Eng), Boateng (Gan) - Aguera (Arg), Fred (Bra), Eto'o (Kam). Izbornik: Fabio Capello.


Podijeli: Facebook Twiter