SP Brazil: "Pirova" pobjeda Portugala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu posljednjeg kola G skupine svjetskog nogometnog prvenstva u Brasiliji je Portugal pobijedio Ganu, no obje momčadi su se oprostile od daljnjeg natjecanja. Pred 60.000 gledatelja na Nacionalnom stadionu sudio je Schukralla iz Bahreina. Strijelci: 1:0 Boye (31, autogol), 1:1 Gyan (57), 2:1 Ronaldo (80)

PORTUGAL: Beto (Eduardo, 88)- Joao Pereira (Varela, 62), Pepe, Bruno Alves, Miguel Veloso - Joao Moutinho, William Carvalho, Amorim - Nani, Eder (Vierinha, 68), Cristiano Ronaldo

GANA: Dauda - Afful, Boye, Mensah, Asamoah - Atsu, Rabiu (Afriyie, 76), Badu, Andre Ayew (Wakaso, 82)- Waris (Jordan Ayew, 71), Gyan

Portugal je protiv Gane u Brasiliji ubilježio nedovoljnu, "Pirovu" pobjedu do 2-1, a tim ishodom su obje reprezentacije ispale sa Svjetskog prvenstva. Od najavljenog spektakla nije bilo ništa, bila je to ipak tvrda utakmica u kojoj su Gani jako nedostajali suspendirani Muntari i Boateng, dok su Portugalci konačno dočekali zgoditak svog Cristiana Ronalda, koji je na ovoj utakmici mogao postići barem još tri zgoditka.

Već u petoj minuti susreta Ronaldo je iskosa pogodio gredu, a u 19. minuti isti igrač je potpuno sam s pet metara glavom pogodio ganskog vratara. Ganci su najbolju priliku imali u 21. minuti kada je Gyan iz blizine pucao, a vratar Beto obranio.

U 31. minuti Portugalci su poveli autogolom Johna Boyea, koji je centaršut Velosa s lijeve strane spektakularno sproveo u vlastitu mrežu. U drugom dijelu Ganci su izjednačili pogotkom Asamoaha Gyana, koji je pogodio u 57. minuti glavom iz blizine, a u 61. minuti Waris je imao sjajnu šansu za vodstvo afričke momčadi, ali je iz blizine glavom pucao pored vrata.

Obje momčadi su zaigrale otvoreno za pobjedu nakon vijesti da Nijemci vode protiv Amerikanaca, a u 80. minuti najbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo je konačno postigao zgoditak na prvenstvu.

Ganski vratar Dauda slabo je izbio loptu, a Ronaldo s deset metara ne griješi i Portugalci su poveli s 2:1. Ganci su nakon primljenoga zgoditka posve pali, a Ronaldo je u sudačkoj nadoknadi imao čak dvije prilike za novi zgoditak.

U drugoj utakmici Njemačka je u Recifeu pobijedila SAD 1:0 i potvrdila prvo mjesto u skupini, no osminu finala izborili su i Amerikanci unatoč porazu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter