SP Brazil: Origi uveo Belgiju u osminu finala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu 2. kola skupine H na Svjetskom nogometnom prvenstvu Belgija je na Maracani u Rio de Janeiru svladala Rusiju sa 1-0 (0-0) i tom pobjedom osigurala plasman u osminu finala kolo prije kraja.

Pred 74.700 gledatelja na stadionu Maracana sudio je Felix Brych iz Njemačke.

Strijelac: 1-0 Origi (88)

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vermaelen (Vertonghen, 32)- Fellaini, Witsel, De Bruyne - Mertens (Mirallas, 74), Lukaku (Origi, 58), Hazard

RUSIJA: Akinfejev - Kozlov (Jesčenko, 62), Berezuckij, Ignjaševič, Kombarov - Glušakov, Šatov (Džagojev, 82), Fajzulin - Kanunjikov, Samedov (Keržakov, 89), Kokorin

Nogometaši Belgije pobijedili su pogotkom pričuvnog napadača Divocka Origija dvije minute prije kraja Rusiju s 1-0 i uvrstili se među 16 najboljih ekipa svijeta. U vrlo negledljivoj utakmici, Belgijanci su ipak pokazali veću kvalitetu, dok se mlada ruska momčad pdo vodstvom Fabia Capella hrabro borila, ali je pala u završnici susreta i platila danak neiskustvu. belgija se još jednom na svjetskim prvenstvima pokazala kobnom za Ruse, domaćine sljedećeg SP-a, koji sada ovise i o rezultatima drugih u skupini.

Prvi dio protekao je u dominaciji Belgijanaca i sjajnom igrom krila Napolija Driesa Mertensa, koji je u barem tri navrata prošao svojeg čuvara i pucao prema ruskim vratima.No, najbolju priliku prvog dijela propustio je ruski centarfor Aleksandar Kokorin koji je u 44. minuti neometan s pet metara glavom pucao pored vrata.

Drugo poluvrijeme bilo je najsabije u dosadašnjem dijelu prvenstva, bila je to prava "nogometna uspavanka" do 81. minute kada je Eščenkov šut prošao centimetar od desne vratnice belgijskih vrata. U 83. minuti Mirallas je iz slobodnog udarca pogodio vratnicu, a dvije minute kasnije ruska obrana je u zadnji trenutak blokirala udarac Hazarda. I konačno, u 88. minuti Belgija je došla do pogotka koji ju je odveo u osminu finala. Hazard je prošao kroz rusku obranu, dodao Divocku Origiju koji nogom pogađa za jedini pogodak na utakmici.

Belgija je na vrhu ljestvice sa šest bodova, dok je Rusija treća s jednim. Druga je Južna Koreja koja također ima jedan bod, dok je Alžir posljednji bez bodova.

U drugom susretu 2. kola u ovoj skupini od 21 sat u Porto Alegreu sastaju se Južna Koreja i Alžir, dok su parovi 3. kola, koje je na rasporedu 26. lipnja, Južna Koreja - Belgija (Sao Paulo) i Alžir - Rusija (Curitiba). (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter