SP Brazil: Njemačka pobijedila SAD

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Recife. Stadion Pernambuco. Gledatelja 39.000. Sudac: Ravšan Irmatov (Uzbekistan). Strijelac: 1:0 Muller (55)

SAD: Howard - Gonzalez, Johnson, Besler, Beasley - Beckerman, Bradley, Jones, Zusi (od 84. Yedlin) , Davis (od 59. Bedoya) - Dempsey

NJEMAČKA: Neuer - Boateng, Hummels, Mertesacker, Hoewedes - Schweinsteiger (od 76. Gotze) , Lahm - Kroos, Ozil (od 89. Schurrle), Podolski (od 46. Klose) - Mueller

U susretu 3. kola G skupine svjetskog nogometnog prvenstva Njemačka je u Recifeu pobijedila SAD 1:0 i potvrdila prvo mjesto u skupini, no osminu finala izborili su i Amerikanci usprkos porazu.

Naime, u drugom susretu iz skupine Portugal je u Brasiliji pobijedio Ganu 2:1 no ispao je zbog slabije razlike pogodaka od SAD. Pogodak odluke za 'elf' postigao je Thomas Mueller u 55. minuti. Bio je to njegov četvrti gol na prvenstvu.

Njemačka će u osmini finala igrati protiv drugoplasirane momčadi H skupine, najvjerojatnije Alžira ili Rusije, dok će SAD po svemu sudeći igrati protiv Belgije.

Njemačka je tijekom prvog poluvremena dominirala, imala veći posjed lopte, uputila je i više udarac, no svoju dominaciju nije uspjela iskoristiti. S druge strane Amerikanci nisu previše riskirali, zatvorili su sredinu terena i prijetili preko kontri.

Najbliže golu bili su u 22. minuti kada je Graham Zusi pucao iz kosa, no prebacio je vrata Manuela Neuera. Njemačka dominacija se nastavila i u nastavku, no i dalje bez konkretnih prilika.

Trenutak odluke dogodio se u 55. minuti kada je Thomas Mueller sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao Tima Howarda. Amerikanci su najbolju priliku za izjednačenje imali u samoj završnici utakmice kada je Alejandro Bedoya odlično pucao, no Lahm je uklizao i blokirao siguran gol.

Na kraju utakmice oba su izbornika, inače veliki prijatelji, njemački strateg Joachim Loew i američki izbornik Jurgen Klinsmann bili zadovoljni, jer su obje ekipe prošle dalje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter