SP Brazil: Meksiko - Kamerun 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu prvog kola A skupine svjetskog nogometnog prvenstva Meksiko je u Natalu na Dunas Areni pobijedio Kamerun 1:0 (0:0). Pred 37.500 gledatelja na stadionu Dunas Arena sudio je Wilmar Roldan iz Kolumbije.  Strijelac: 1:0 Peralta (61)

MEKSIKO: Ochoa - Aguilar, Rodriguez, Marquez, Moreno, Layun - Herrera (od 90. Salcido), Vazquez, Guardado (od 69. Fabian) - Peralta (od 74. Hernandez), Dos Santos.

KAMERUN: Itandje - Djeugoue (od 46. Nounkeu), N'Koulou, Chedjou, Assou-Ekotto- Mbia, Song (od 79. Webo), Enoh - Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting.

Reprezentacija Meksika pobijedila je u Natalu Kamerun s 1:0, a pogodak Oribea Peralte u 61. minuti barem malo je ublažio još jednu sudačku sramotu na ovom prvenstvu jer je kolumbijski sudac Roldan u prvom dijelu Meksikancima poništio dva potpuno ispravna zgoditka.

Meksiko se pokazao daleko boljom ekipom, koja je prolazila prvi krug na zadnjih pet prvenstava, dok su svađe i štrajkovi itekako ostavili traga na Kameruncima, koji su razočarali u svom prvom nastupu. Meksikanci su puno bolje otvorili utakmicu, nadigrali su Kamerunce i samo su ih nevjerojatne pogreške kolumbijskih sudaca spriječili da povedu već u prvom dijelu.

U 12. minuti Dos Santos zakucava loptu u mrežu, no pomoćni sudac je podigao zastavicu signalizirajući nepostojeće zaleđe. U 21. minuti kamerun je propustio svoju jedinu priliku u prvom dijelu nakon prodora Assou-Ekotta i udarca Eto'a koji je pogodio vratnicu.

U 31. minuti su se kolumbijski suci opet osramotili i teško oštetili Meksiko. Ponovno je Dos Santos zabio glavom nakon udarca s kuta, a pomoćnik je ponovno označio zaleđe, iako meksički napadač nije ni izbliza bio u nedopuštenoj poziciji, a loptu je k tome još dirao i kamerunski branič.

Drugi dio počeo je velikom prilikom Peralte, koji je sam izbio ispred kamerunskog vratara koji je obranio njegov udarac. U 59. minuti najbolji kamerunski igrač Assou-Ekotto pokušao je iz slobodnog udarca, da bi u 61. minuti pao jedini zgoidtak na utakmici.

Meksikanci su ponovno izigrali afričku obranu, udarac Dos Santosa je obranio vratar Itandje, ali je na loptu natrčao Peralta i konačno pogodio. Kamerunci su potom konačno zaigrali ofenzivnije, a u 83. minuti kolumbijski sudac im nije svirao očiti kazneni udarac nakon igranja rukom Marqueza u svom kaznenom prostoru.

U zadnjim minutama prvo je Moukandjo imao sjajnu priliku za izjednačenje, da bi se u zadnjim sekundama osramotio napadač Manchester Uniteda Chicharito koji potpuno sam s pet metara gađa daleko iznad vrata.

U prvom dvoboju iz ove skupine Brazil je na otvaranju World Cupa u Sao Paulu pobijedio Hrvatsku 3:1. U drugom kolu Hrvatsku 18. lipnja u Manausu očekuje utakmica protiv Kameruna, dok će dan ranije u Fortalezi Brazilci dočekati Meksiko. (Hina)
 


Podijeli: Facebook Twiter