SP Brazil: Kovač zadovoljan pripremama za Meksiko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Zadovoljan sam pripremama za Meksiko. Znamo sve o protivniku i sada se nadamo da će igrači odigrati jednako kvalitetno kao i u prve dvije utakmice," izjavio je hrvatski izbornik Niko Kovač uoči puta 'vatrenih' u Recife, gdje će u ponedjeljak odigrati ključnu utakmicu u borbi za plasman u osminu finala svjetskog prvenstva protiv Meksika.

Kovač je naglasio kako njegovi odabranici moraju biti pravi u oba smjer, najavivši kako s obzirom na vrline i mane protivnika, ima nekoliko kombinacija.

"Meksiko je opasan zbog zajedništva, agresivnosti, i njihova je zvijezda momčad. Ljubav prema domovini, kao i mi, pokazuju iz dana u dan na treninzima i u utakmicama. Kada izgube loptu, žele je što prije ponovno u svom posjedu, Neće mijenjati stil preko noći, a ionako je veći pritisak na njima", prokomentirao je Kovač. Nakon dva kola i tri osvojena boda hrvatskoj vrsti igraju samo tri boda za prolazak u drugi krug natjecanja.

"Znam što trebamo, ali imamo 90 minuta. Od prve ćemo minute pokušati nametnuti svoj ritam jer bi nam rani pogodak olakšao situaciju, ali nećemo grlom u jagode, bit ćemo strpljivi.

Mislim da smo kvalitetni u prekidima i imamo dovoljno brzih igrača za meksičku obranu, a koliko mi gledamo njih, toliko i oni gledaju nas", kaže izbornik. Jedan od glavnih meksičkih aduta njihov je čuvar mreže Ochoa, koji je protiv Brazilaca pružio izvrsnu partiju.

"Vidjeli smo što je Ochoa sve obranio i svaka mu čast. No, mi imamo raspoložene napadače i nadam se da ga nećemo razbraniti, nego da ćemo zabijati. Zabili smo pet golova u dvije utakmice, imali još nekoliko prilika, što pokazuje da igramo atraktivno i opasno po protivnička vrata", rekao je Niko Kovač. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter