SP Brazil: Kolumbija - Grčka 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom susretu skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Kolumbija je u Belo Horizonteu na stadionu Mineirao svladala Grčku sa 3:0 (1:0). Strijelci za Kolumbiju, koja je ovom pobjedom potvrdila status favorita u skupini, postigli su Pablo Armero (5), Teofilo Gutierrez (58) i James Rodriguez (90+3).

KOLUMBIJA: Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero (76. Arias) - Sanchez, Aguilar (68. Mejia) - Cuadrado, Rodriguez, Ibarbo - Gutierrez (76. Martinez). 

GRČKA: Karnezis - Torosidis, Manolas, Sokratis, Holebas -Salpingidis (57. Fetfatzidis), Maniatis, Katsouranis, Kone (78. Karagounis)- Gekas (66. Mitroglou), Samaras.

Bio je ovo treći nastup južnoameričkih reprezentacija na SP u Brazilu i treća pobjeda, Brazil je svladao Hrvatsku 3:1, Čile je bio bolji od Australije 3:1, i danas je Kolumbija pobijedila Grčku 3:0.

Kolumbija je dokazala da je odlično posložena reprezentacija, premda su zbog ozljede ostali bez najboljeg igrača Radamela Falcaoa. Već u 5. minuti Cuadrado je na desnom boku "izvrtio" grčkog braniča i uputio je savršenu "rolicu" za Pabla Armera koji pogađa za vodstvo Kolumbije.

Mogla je Grčka u prvom poluvremenu doći do poravnanja. U 7. minuti Kone u padu puca pored gola, a 45. minuti ponovno je Kone zaprijetio, ali je njegov odličan udarac sa 18 metara obranio Ospina.

U 58. minuti Kolumbija je zabila za 2:0. James Rodriguez izveo je korner, a Aguilar je na prvoj vratnici prebacio do Tea Gutierreza koji lakoćom posprema loptu mrežu.

Mogao je Gekas u 63. minuti vratiti Grke u život, ali je sa pet metara pogodio prečku. Uvjerljivu pobjedu Kolumbije potvrdio je James Rodríguez u sudačkoj nadoknadi (90+3).

Kostarika iznenadila Urugvaj

U prvom susretu skupine D na Svjetskom nogometnom prvenstvu Kostarika je iznenađujuće u Fortalezi na stadionu Castelao Arena svladala Urugvaj s 3:1 (0:1).

Urugvaj bez Luisa Suareza, čiji se oporavak još uvijek čeka, nije bio dojmljiv protiv Kostarike. Vodili su od 24. minute, kada je iz penala zabio Edinson Cavani, ali u drugom poluvremenu Kostarika je u razmaku od tri minute golovima Campbella (54) i Duartea (57) napravila preokret, a neočekivanu pobjedu zapečatio je Marcos Urena u 84. minuti.

Urugvaj je poveo u 24. minuti iz penala. Prethodno je nakon slobodnog udarca Junior Diaz rukama povlačio Lugana i sudac Felix Brych dosudio je kazneni udarac. Sigurni realizator bio je Edinson Cavani.

Prethodno je, u 16. minuti, Cavani promašio iz odlične šanse u kojoj se neočekivano našao.

Najbolju priliku za poravnanje u prvom poluvremenu Kostarika je imala u 31. minuti. Nakon slobodnjaka Giancarlo Gonzalez je mogao izjednačiti, ali pogađa vanjski dio mreže.

Kostarika je bila najopasnije u prekidima. U 51. minuti Bolanos je odlično ubacio, ali Duarte puca ravno u vratra Musleru. No, već 54. minuti nakon proboja po desnom boku i odličnog centaršuta Joel Campbell je "zakucao" loptu u mrežu za izjednačenje.

Urugvajska slabost u prekidima došla je naplatu u 57. minuti. Bolanos je ubacio na drugu vratnicu, a Duarte u padu glavom zabija za vodstvo Kostarike 2-1.

Urugvaj je nakon toga pojačao ritam, ali stvorili su tek jednu pravu priliku, u 70. minuti Cavanijev udarac glavom vratar Kostarike odlično brani.

I onda je u 84. minuti Marco Urena, koji je ušao u igru minutu ranije, postavio konačnih 3-1 za Kostariku.

Kasnije večeras svoj susret 1. kola u skupini D igrat će Engleska i Italija u Manausu.

URUGVAJ: Muslera - Maxi Pereira, Lugano, Godin, Caceres - Stuani, Gargano (Gonzalez 60), Arévalo, Cristian Rodriguez (Hernandez 76) - Cavani, Forlan (Lodeiro 60).

KOSTARIKA: Navas - Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Junior Diaz - Ruiz (Urena 83), Borges, Tejeda (Cubero 75), Bolanos (Barrantes 89) - Campbell.

STRIJELCI: 1-0 Edinson Cavani (24), 1-1 Joel Campbell (54), 1-2 Oscar Duarte (57), 1-3 Marcos Urena (84).

CRVENI KARTON: Maximiliano Pereira (Urugvaj, 90+4).

SUDAC: Felix Brych (Njemačka)

STADION: Castelao Arena

GLEDATELJA: 58,679 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter