SP Brazil: Francuska deklasirala Honduras

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu prvog kola E skupine svjetskog nogometnog prvenstva reprezentacija Francuske je na Beira Rio stadionu u Porto Alegreu pobijedila Honduras 3:0 (1:0).

Pred 40.000 gledatelja na stadionu Beira-Rio sudio je Ricci iz Brazila. Strijelcisu bili za 1:0 Benzema (45pen), 2:0 Valladares (48-ag), 3:0 Benzema (72). Crveni karton: W. Palacios (Hon, 43).

Francuska reprezentacija opravdala je ulogu velikog favorita i slavila u Porto Alegreu nad Hondurasom s uvjerljivih 3:0. "Trikolori" su ipak dugo lomili otpor skromnih Hondurašana i slomili ga u posljednjoj minuti prvog dijela kada je dosuđen jedanaesterac za Francusku, a isključen Palacios. Susret će se pamtiti i po prvom korištenju videotehnologije na gol-crti, iako je odluka je li lopta prešla crtu ili ne bila donijeta nakon nekoliko minuta opće konfuzije.

Od samog početka je to bila jednosmjerna utakmica, Francuzi su neprestano napadali i dvaput pogodili gredu - prvo Matuidi u 15. minuti, a potom i Griezmann u 23. minuti. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 44. minuti kada je Winston Palacios u kaznenom prostoru odgurnuo Pogbu, a sudac dosudio penal i pokazao Palaciosu crveni karton. Napadač Reala Karim Benzema bio je nepogrešiv prilikom izvođenja kaznenog udarca i Francuska je povela u zadnjoj minuti prvog poluvremena.

U 48. minuti Francuska je postigla i drugi zgoditak, koji će ući u povijest svjetskih prvenstava jer je priznat tek nakon korištenja moderne tehnologije i snimke kamere na gol-crti. Naime, Cabaye je pronašao Benzemu u šesnaestercu, a njegov udarac prvo pogađa desnu vratnicu, da bi potom lopta išla uz gol-liniju i pogodila u ruku vratara Hondurasa Noela Valladaresa. Tek je nakon snimke ustanovljeno da je lopta ipak prešla gol-crtu, a pogodak je priznat kao autogol honduraškog vratara.

U 72. minuti Benzema je došao do svog drugog pogotka na utakmici, nakon blokiranog udarca i odbijene lopte snažno je pogodio gornji bliži kut vrata za 3:0.

U prvom dvoboju iz ove skupine Švicarska je u Brasiliji pobijedila Ekvador 2:1. Ekvador je poveo golom Valencije u 22. minuti, no Švicarci su u drugom poluvremenu okrenuli rezultat. U 48. je izjednačio Mehmedi, a pobjedu Švicarcima donio je Seferović u drugoj minuti sudačke nadoknade.

U susretima 2. kola 20. lipnja sastaju se Francuska - Švicarska te Honduras - Ekvador, dok je treće kolo na rasporedu 25. lipnja, a snage će odmjeriti Honduras - Švicarska i Francuska - Ekvador.

FRANCUSKA: Lloris - Debuchy, Varane, Sakho, Evra - Pogba (Sissoko, 57), Cabaye (Mavuba, 67), Matuidi- Valbuena (Giroud, 78), Benzema, Griezmann.

HONDURAS: Valladares - Beckeles, Bernardez (Chavez, 46), Figueroa, Izaguirre - Najar (Claros, 58),Garrido, W. Palacios, Espinoza - Bengtson (Garcia, 46), Costly. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter