SP Brazil: Eto'o je veleizdajnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kamerunski mediji optužili su rekorder po broju nastupa i pogodaka za reprezentaciju Kameruna, te četverostrukog dobitnika nagrade za najboljeg afričkog nogometaša godine, Samuela Eto'oa za "veleizdaju" jer je bio predvodnik igračkog štrajka pred odlazak na Svjetsko prvenstvo prošloga vikenda.

Zbog nezadovoljstva igrača ponuđenim novčanim premijama, odlazak reprezentacije u Brazil odgađan je nekoliko puta, pa su Kamerunci stigli samo pet dana prije no što će odigrati svoju prvu utakmicu na SP protiv Meksika (petak, 18 sati, Natal).

No, ono što je najviše razljutilo javnost u Kamerunu je odbijanje igrača da prime simboličnu zastavu iz ruku premijera Philemona Yanga po završetku posljednje pripremne utakmice protiv Moldavije u Yaoundeu, pa ju je u ime reprezentacije primio izbornik, Nijemac Volker Finke.

"Sada se moramo zapitati: koju zemlju predstavljaju Eto'o i njegova družina ako odlaze u Brazil odbijanjem prihvaćanja najcjenjenijeg državnog simbola, njezine zastave? Zastava je simbol nacije. Možemo one na vlasti kriviti za svoje probleme, ali vrijeđanje nacionalne himne i gaženje zastave je svetogrđe.

To je veliki grijeg 'Nepobjedivih lavova', kada su svi zajedno pobjegli u svlačionicu odbivši primiti zastavu iz ruku premijera. Igrač koji ide na SP je vojnik na bojišnici. Ako ne želi igrati punom snagom, tada zaslužuje kaznu!", stoji u komentaru dnevnog lista Mutations.

Isto viđenje ima i trenutačni predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza Joseph Owona.

"Ponašanje igrača u subotu je sramotno prema naciji, pokazali su potpun prezir prema vladi i ljudima koji su ih došli pogledati i pozdraviti ih prije odlaska. Ako oni ne poštuju znamenje ove zemlje, možemo li ih mi uopće podržavati?", izjavio je Owona.

Internetska stranica Camfoot ponudila je sljedeće viđenje:

"Ono što se dogodilo s reprezentativcima je kafkijansko. Za Volkera Finkea, njemačkog državljanina, primiti nacionalnu zastavu bilo je potpuno neprimjereno. Eto'o je vođa momčadi i ona uglavnom radi ono što se njemu prohtije".

Kamerun će na SP u Brazilu biti drugi suparnik Hrvatske, a taj je susret na programu u Manausu u ponoć sa 18. na 19. lipnja po hrvatskom vremenu. (Hina)
 


Podijeli: Facebook Twiter